Μπισκότα με κακάο, καρύδια και αμύγδαλα
από Αναστάσιος Παπαλαζάρου
Δυσκολία
ΔύσκοληΧρόνος
>60'Κόστος
ΥψηλόΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Pancake Day
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες
- 250 γρ. βούτυρο φρέσκο μαλακωμένο
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 120 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, αλεσμένα πούδρα
- 2 αβγά
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο
- 250 γρ. καρυδόψιχα
- 250 γρ. ζάχαρη
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7077998
7088478
7133482
7084522
Για δες 2 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Αλέθετε στο μπλέντερ τη μισή ποσότητα καρυδόψιχας μέχρι να γίνουν σχεδόν σαν πούδρα. Τα υπόλοιπα, τα χοντροκόβετε με το μαχαίρι. Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν. Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το κακάο και ανακατεύετε το μείγμα με τα αλεσμένα καρύδια. Τα προσθέτετε στο μείγμα των αβγών μαζί με την πούδρα αμυγδάλων και τα ανακατεύετε απαλά. Προσθέτετε το μαλακωμένο βούτυρο και ζυμώνετε με τα δάχτυλα μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ζύμη. Αν χρειάζεται, ρίχνετε 1-2 κουταλιές νερό. Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη κουζίνας και την αφήνετε στο ψυγείο 30 λεπτά περίπου να ξεκουραστεί.Την ανοίγετε κατόπιν με τον πλάστη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια ή ανάμεσα από δύο λαδόκολλες,σε χοντρό φύλλο, με πάχος 5χιλ. Με ροδελάκι ή μαχαίρι, κόβετε το φύλλο σε τετράγωνα κομμάτια 4,5x4,5εκ. και τα μεταφέρετε με σπάτουλα, σε βουτυρωμένο ή καλυμμένο με λαδόκολλα, ταψί. Τα πασπαλίζετε με τα χοντροκομμένα καρύδια. Τα πιέζετε για να κολλήσουν στην επιφάνεια. Ψήνετε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 8-10 λεπτά. Όταν κρυώσουν τα διατηρείτε σε μεταλλικό κουτί.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Pancake Day
Γλυκό
Όλες οι εποχές
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7077998
7088478
7133482
7084522
Για δες 2 ακόμη προϊόντα