Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200oC στον αέρα. Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ζεσταίνετε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και βάζετε τα κομμάτια του κρέατος για να τα σοτάρετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Όταν είναι έτοιμα, αποσύρετε το κρέας από το τηγάνι, το βάζετε σε μια πιατέλα και το αλείφετε με τη μουστάρδα Dijon.
Ετοιμάζετε την κρούστα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τριμμένο παξιμάδι, μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, το ξύσμα του λεμονιού και τα ψιλοκομμένα φρέσκα βότανα και έπειτα πασπαλίζετε στο αλειμμένο με μουστάρδα κρέας.
Παράλληλα, βάζετε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τα υπόλοιπα βότανα σε ένα πυρέξ και ραντίζετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και το μέλι. Προσθέτετε το κρέας και ψήνετε για 45 λεπτά στους 180oC σε αντιστάσεις. Αποσύρετε το κρέας από τον φούρνο, αφαιρείτε τα σκόρδα και τις πατάτες που δεν έχουν φλούδα, τα καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για άλλα 10 λεπτά.
Σε ένα μπλέντερ ρίχνετε αφού τα ξεφλουδίσετε τα ψημένα σκόρδα, την πατάτα, το βούτυρο, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Γυρίζετε τον διακόπτη και δουλεύετε για 2-3 λεπτά να γίνουν πουρές. Σερβίρετε το κρέας με τις πατατούλες, τη σάλτσα του και τον πουρέ από τα σκόρδα και τις πατάτες.
TIP Αν θέλετε μπορείτε να πειραματιστείτε με τα βότανα που θα φτιάξετε την κρούστα στο κρέας, του ταιριάζει εξίσου ωραία και το δενδρολίβανο.