facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΜπουτάκι αρνίσιο με κρούστα από μυρωδικά, πουρέ ψητού μελωμένου σκόρδου και πατατούλες
Ab logo
  • Μπουτάκι αρνίσιο με κρούστα από μυρωδικά, πουρέ ψητού μελωμένου σκόρδου και πατατούλες
Μπουτάκι αρνίσιο με κρούστα από μυρωδικά, πουρέ ψητού μελωμένου σκόρδου και πατατούλες

Μπουτάκι αρνίσιο με κρούστα από μυρωδικά, πουρέ ψητού μελωμένου σκόρδου και πατατούλες

από Πηγή ΑΒ Μagazine
Μέτρια
>60'
0/5
Υψηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1/2 κουταλιά σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 1 μεγάλο λεμόνι (χυμό)
  • 1 κουταλιά σούπας αποξηραμένο κρεμμύδι
  • 1/2 κουταλιά σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • 1 κιλό πατάτες baby με τη φλούδα κομμένες στη μέση
  • 1 μεγάλη πατάτα καθαρισμένη και κομμένη στα δυο
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού κρεμμυδάκια στιφάδου, ξεφλουδισμένα
  • 15 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ελαφριά χτυπημένες για να σπάσει το εξωτερικό περίβλημα
  • 4 κουταλάκια γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 1/2 κουταλιά σούπας θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο (για την κρούστα)
  • 1/2 κουταλιά σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη (για την κρούστα)
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού παξιμάδι κρίθινο τριμμένο (για την κρούστα)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (για την κρούστα)
  • 1 (ξύσμα) (για την κρούστα) λεμόνι
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1/2 κουταλιά σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 1 μεγάλο λεμόνι (χυμό)
  • 1 κουταλιά σούπας αποξηραμένο κρεμμύδι
  • 1/2 κουταλιά σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • 1 κιλό πατάτες baby με τη φλούδα κομμένες στη μέση
  • 1 μεγάλη πατάτα καθαρισμένη και κομμένη στα δυο
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού κρεμμυδάκια στιφάδου, ξεφλουδισμένα
  • 15 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ελαφριά χτυπημένες για να σπάσει το εξωτερικό περίβλημα
  • 4 κουταλάκια γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 1/2 κουταλιά σούπας θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο (για την κρούστα)
  • 1/2 κουταλιά σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη (για την κρούστα)
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού παξιμάδι κρίθινο τριμμένο (για την κρούστα)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (για την κρούστα)

Ας μαγειρέψουμε

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200oC στον αέρα. Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ζεσταίνετε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και βάζετε τα κομμάτια του κρέατος για να τα σοτάρετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Όταν είναι έτοιμα, αποσύρετε το κρέας από το τηγάνι, το βάζετε σε μια πιατέλα και το αλείφετε με τη μουστάρδα Dijon.

Ετοιμάζετε την κρούστα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τριμμένο παξιμάδι, μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, το ξύσμα του λεμονιού και τα ψιλοκομμένα φρέσκα βότανα και έπειτα πασπαλίζετε στο αλειμμένο με μουστάρδα κρέας.

Παράλληλα, βάζετε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τα υπόλοιπα βότανα σε ένα πυρέξ και ραντίζετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και το μέλι. Προσθέτετε το κρέας και ψήνετε για 45 λεπτά στους 180oC σε αντιστάσεις. Αποσύρετε το κρέας από τον φούρνο, αφαιρείτε τα σκόρδα και τις πατάτες που δεν έχουν φλούδα, τα καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για άλλα 10 λεπτά.

Σε ένα μπλέντερ ρίχνετε αφού τα ξεφλουδίσετε τα ψημένα σκόρδα, την πατάτα, το βούτυρο, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Γυρίζετε τον διακόπτη και δουλεύετε για 2-3 λεπτά να γίνουν πουρές. Σερβίρετε το κρέας με τις πατατούλες, τη σάλτσα του και τον πουρέ από τα σκόρδα και τις πατάτες.

TIP Αν θέλετε μπορείτε να πειραματιστείτε με τα βότανα που θα φτιάξετε την κρούστα στο κρέας, του ταιριάζει εξίσου ωραία και το δενδρολίβανο.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Πάσχα
Βραδινό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    ~1 κιλ
    ~1,49€/kg
    ~€1,49
    7062945
  • Μέλι Θυμαρίσιο 400g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7135652
  • Βούτυρο Soft Ανάλατο Σκαφάκι 225g
    Το προϊόν είναι προσωρινά μη διαθέσιμο
    7137856
  • Θυμάρι Αποξηραμένο 17 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064489