Ντιπ με αβοκάντο, λάιμ και κόλιανδρο
από #MadeWithAB
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
1'- 30'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
1 στα 5Κλασική
Άλλη
Σάλτσες/Ντιπς

Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες
- 2 ώριμο αβοκάντο
- 30 ml χυμός λεμονιού
- 30 κρόκος από σφιχτοβρασμένα αβγά
- 1 ml ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος (ή δυόσμος)
- 80 σκελίδες σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- 5 αλάτι
- πιπέρι καγιέν
- πιπέρι
- λευκό ξίδι
Ας μαγειρέψουμε
1. Σε ένα μπολ βάζουμε τη σάρκα από τα αβοκάντο και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι, προσθέτοντας παράλληλα το ξίδι, το χυμό λεμονιού, καθώς και τους κρόκους, κομματιασμένους με πιρούνι.
2. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον κόλιανδρο (ή δυόσμο), το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και το πιπέρι.
3. Ανακατεύουμε με το πιρούνι και στη συνέχεια με το σύρμα, μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Άλλη
Βραδινό
Όλες οι εποχές
Σάλτσες/Ντιπς