Ab logo
  • Παγωτό φράουλα

Παγωτό φράουλα

από Πηγή ΑΒ Μagazine

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Παγωτό φράουλα

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 300 γρ. πούλπα φράουλας (πολτοποιημένη φράουλα)
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 180 γρ. νερό
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

Ας μαγειρέψουμε

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την πούλπα φράουλας. Ανακατεύουμε, αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για αρκετές ώρες έως ότου η θερμοκρασία φτάσει κάτω από τους 10οC και ρίχνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος. Αδειάζουμε το μίγμα στην παγωτομηχανή ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης της. Εάν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή, το τοποθετούμε στην κατάψυξη και ανά μισή ώρα το χτυπάμε με ένα σύρμα (5-6φορές). Το διατηρούμε στην κατάψυξη.

Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Άλλο
Άνοιξη
Γλυκό
  • Παγωτό φράουλα