Ας μαγειρέψουμε
• Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη βάζουμε στην κατάψυξη, μέχρι να ετοιμάσουμε τη ζύμη για τα pancakes. Αυτό θα βοηθήσει ώστε να μη λιώσει γρήγορα και καεί στο τηγάνισμα.
• Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, σόδα, ζάχαρη) και σε ένα άλλο χτυπάμε το αβγό με το αριάνι και το ελαιόλαδο.
• Προσθέτουμε το μείγμα των υγρών στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε απαλά με ένα πιρούνι μέχρι να ενωθούν.
• Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε λίγο βούτυρο.
• Βγάζουμε τη σοκολάτα από την κατάψυξη, την προσθέτουμε στο χυλό και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την επιθυμητή ποσότητα χυλού ανάλογα με το μέγεθος των pancakes που θέλουμε. Ψήνουμε από τη μια πλευρά μέχρι να σχηματιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε και από την άλλη.
• Σερβίρουμε με φλούδες σοκολάτας, κόκκινα φρούτα, ινδοκάρυδο ή ξηρούς καρπούς.