Παντζαροκεφτέδες πικάντικοι
από AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Βραδιές με φίλους
Συνοδευτικά

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 200 ml γάλα
- 250 g. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
- 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
- 30 g. βούτυρο, σε θ. δ.
- αλάτι
- 400 g. παντζάρια, καθαρισμένα και τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 150 g. φέτα, τριμμένη
- 80 g. κασέρι, τριμμένο
- 1 κ. γ. κόλιανδρο, τριμμένο
- 10 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
- 2 εκ. από τον πάτο του τηγανιού έ. π. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
- 1 κ. γ. τζίνζερ, σκόνη
Ας μαγειρέψουμε
• Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το γάλα, το αβγό, το βούτυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε με πιρούνι.
• Προσθέτουμε τα τριμμένα παντζάρια, τη φέτα, το κασέρι, τη ρίγανη, το κόλιανδρο και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για να δημιουργηθεί ένας πυκνός πολτός.
• Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
• Βγάζουμε τους κεφτέδες και τους αφήνουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Συνεχίζουμε το τηγάνισμα μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
• Τους σερβίρουμε χλιαρούς.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Βραδιές με φίλους
Μεσημεριανό
Άνοιξη
Συνοδευτικά