facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΠαντζαροκεφτέδες πικάντικοι
Ab logo
  • Παντζαροκεφτέδες πικάντικοι
Παντζαροκεφτέδες πικάντικοι

Παντζαροκεφτέδες πικάντικοι

από AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι
Μέτρια
31'- 60'
5/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 200 ml γάλα
  • 250 g. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
  • 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 30 g. βούτυρο, σε θ. δ.
  • αλάτι
  • 400 g. παντζάρια, καθαρισμένα και τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 150 g. φέτα, τριμμένη
  • 80 g. κασέρι, τριμμένο
  • 1 κ. γ. κόλιανδρο, τριμμένο
  • 10 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • 2 εκ. από τον πάτο του τηγανιού έ. π. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • 1 κ. γ. τζίνζερ, σκόνη
  • 200 ml γάλα
  • 250 g. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
  • 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 30 g. βούτυρο, σε θ. δ.
  • αλάτι
  • 400 g. παντζάρια, καθαρισμένα και τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 150 g. φέτα, τριμμένη
  • 80 g. κασέρι, τριμμένο
  • 1 κ. γ. κόλιανδρο, τριμμένο
  • 10 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • 2 εκ. από τον πάτο του τηγανιού έ. π. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • 1 κ. γ. τζίνζερ, σκόνη

Ας μαγειρέψουμε

• Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το γάλα, το αβγό, το βούτυρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε με πιρούνι. • Προσθέτουμε τα τριμμένα παντζάρια, τη φέτα, το κασέρι, τη ρίγανη, το κόλιανδρο και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για να δημιουργηθεί ένας πυκνός πολτός. • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. • Βγάζουμε τους κεφτέδες και τους αφήνουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Συνεχίζουμε το τηγάνισμα μέχρι να τελειώσει το μείγμα. • Τους σερβίρουμε χλιαρούς.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Βραδιές με φίλους
Μεσημεριανό
Άνοιξη
Συνοδευτικά