Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΠάπια με σάλτσα από βερίκοκα
Ab logo
  • Πάπια με σάλτσα από βερίκοκα

Πάπια με σάλτσα από βερίκοκα

από Σιμόνη Καφίρη

Δυσκολία

Δύσκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Υψηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Χριστούγεννα
Κυρίως πιάτο
Πάπια με σάλτσα από βερίκοκα

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 1 πάπια
  • πιπέρι (για τη σάλτσα)
  • 1 κουταλιά μέλι (για τη σάλτσα)
  • 1 σφηνάκι γλυκό άσπρο κρασί (για τη σάλτσα)
  • Φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
  • 300 γρ. αποξηραμένο βερίκοκο (για τη σάλτσα)
  • Αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι γλυκάνισο
  • 1 κουταλιά μέλι
  • 1 κουταλάκι μίγμα μπαχαρικών (all spice)
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • αλάτι (για τη σάλτσα)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Μέλι Θυμαρίσιο 400g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7135652
  • Οίνος Λευκός Κρητικός 750ml
    750 ml
    3,99 Ε/ λιτ
    €2,99
    7087799
  • Πιπέρι Λευκό Τριμμένο 45 gr
    45 γρ
    38,89 Ε/ κιλ
    €1,75
    7064466
  • Αποξηραμένα Βερύκοκα 180g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7148930
  • Ας μαγειρέψουμε

    Πλένετε πολύ καλά την πάπια και την καθαρίζετε από το εμφανές λίπος της. Ανακατεύετε σε 2 ποτήρια βραστό νερό τη ζάχαρη, το γλυκάνισο, τα μπαχαρικά και το μέλι. Βυθίζετε την πάπια στο μίγμα αυτό και την μαρινάρετε 2 ώρες. Κρεμάτε την πάπια με ένα γάντζο πάνω από ένα σκεύος και την αφήνετε σε ξηρό μέρος 5-6 ώρες. (για να επισπεύσετε το στέγνωμά της, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σεσουάρ μαλλιών). Βάζετε την πάπια σε ταψί, την αλείφετε με πινέλο με τα υλικά της μαρινάδας (νερό -μπαχαρικά –μέλι) και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1 ½ ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το στήθος και να ροδοκοκκινίσει. Κόβετε το στήθος και το βγάζετε από τον φούρνο, το διατηρείτε ζεστό και συνεχίζετε για 15-20 λεπτά μέχρι να ψηθούν εντελώς και τα πόδια. Ετοιμάζετε εν τω μεταξύ τη σάλτσα. Βράζετε τα βερίκοκα σε 2 φλιτζάνια νερό για 30 λεπτά. Τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με το μέλι και το γλυκό κρασί. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και την μεταφέρετε σε σαλτσιέρα. Για να σερβίρετε, κόβετε το στήθος σε φέτες και βάζετε τα πόδια ξεχωριστά στην πιατέλα. Αφαιρείτε το λίπος από τα υγρά του ταψιού και ανακατεύετε 3-4 κουταλιές από τη σάλτσα βερίκοκου. Περιχύνετε την πάπια και τη συνοδεύετε με τηγανιτό ρύζι και την υπόλοιπη σάλτσα βερίκοκου.
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Χριστούγεννα
    Μεσημεριανό
    Όλες οι εποχές
    Κυρίως πιάτο
    • Πάπια με σάλτσα από βερίκοκα

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Μέλι Θυμαρίσιο 400g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7135652
  • Οίνος Λευκός Κρητικός 750ml
    750 ml
    3,99 Ε/ λιτ
    €2,99
    7087799
  • Πιπέρι Λευκό Τριμμένο 45 gr
    45 γρ
    38,89 Ε/ κιλ
    €1,75
    7064466
  • Αποξηραμένα Βερύκοκα 180g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7148930