Ας μαγειρέψουμε
• Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε χοντρές ροδέλες. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά και τις στραγγίζουμε.
• Στο μεταξύ, βάζουμε σε βαζάκι το ελαιόλαδο με το ξίδι και τη μουστάρδα, κλείνουμε με καπάκι και χτυπάμε δυνατά.
• Τοποθετούμε τις πατάτες όσο είναι ακόμη ζεστές σε πιατέλα, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το λαδόξιδο. Πασπαλίζουμε από πάνω με το κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό ή τον άνηθο και σερβίρουμε.