Ab logo
  • Πρασοκρεατόπιτα

Πρασοκρεατόπιτα

από Μυρσίνη Λαμπράκη

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

4 στα 5
Κλασική
Πάρτυ ενηλίκων
Πίτσα/Πίτα
Πρασοκρεατόπιτα

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1 κιλό χοιρινό (ψαχνό) από σπάλα κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουταλάκι γλυκού μέτρια γεμάτο πιπέρι
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κομμάτια σέλινο
  • 3 γαρύφαλλα
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού γλυκό τραχανά
  • 1,5 φλιτζάνια του τσαγιού φέτα, ψιλοτριμμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ολόκληρο
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια λεπτοκομμένα
  • 2 μεγάλα πράσα, ψιλοκομμένα
  • 1/2 κιλό στήθος κοτόπουλου
  • 1 κιλό φύλλο χωριάτικο ''Χρυσή Ζύμη''

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Ροδάμι Βούτυρο Γάλακτος 600 gr
    600 γρ
    14,48 Ε/ κιλ
    €8,69
    7133790
  • Δάφνη Εύβοιας 20 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7068814
  • Σέλινο Ελληνικό
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064311
  • Ας μαγειρέψουμε

    Βράζετε δύο λίτρα νερό σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα. Ρίχνετε στο βραστό νερό το κρεμμύδι, πάνω στο οποίο έχετε καρφώσει τα γαρύφαλλα, προσθέτετε τα φύλλα δάφνης, το σέλινο, το κοτόπουλο και το χοιρινό. Αφαιρείτε τον αφρό που σχηματίζετε στην επιφάνεια.Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 35-40 λεπτά. Αποσύρετε το κρέας με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνετε να στραγγίσει και να κρυώσει. Ξεκοκαλίζετε το κοτόπουλο και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τσιγαρίζετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα πράσα με 2 κουταλιές βούτυρο μέχρι να «γυαλίσουν» (δηλαδή να βγάλουν τα υγρά τους χωρίς να ροδίσουν). Ρίχνετε το κοτόπουλο και τα κομμάτια του χοιρινού και συνεχίζετε το ψήσιμο για 4-5 λεπτά. Ρίχνετε τον τραχανά, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό και ψήνετε για 8-10 λεπτά. Βουτυρώνετε τον πάτο και τα τοιχώματα ενός ταψιού και στρώνετε 3-4 φύλλα επίσης αλειμμένα με βούτυρο. Αδειάζετε τη μισή γέμιση, τη στρώνετε με μια σπάτουλα και σκεπάζετε με ένα μόνο φύλλο. Ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη γέμιση, τη στρώνετε και πασπαλίζετε με τη φέτα.Σκεπάζετε με 3 φύλλα επίσης αλειμμένα με βούτυρο. Χαράζετε την επιφάνεια της πίτας σε κομμάτια με ένα μυτερό μαχαίρι. Ραντίζετε με το υπόλοιπο βούτυρο και με λίγο νερό. Ψήνετε στο φούρνο στους 180οC για 40-45 λεπτά. Αφήνετε την πίτα να κρυώσει πολύ καλά προτού την κόψετε.

    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Πάρτυ ενηλίκων
    Άλλο
    Όλες οι εποχές
    Πίτσα/Πίτα
    • Πρασοκρεατόπιτα

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Ροδάμι Βούτυρο Γάλακτος 600 gr
    600 γρ
    14,48 Ε/ κιλ
    €8,69
    7133790
  • Δάφνη Εύβοιας 20 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7068814
  • Σέλινο Ελληνικό
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064311