Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΡεβίθια με αλλαντικά και αποξηραμένα βερίκοκα
Ab logo
  • Ρεβίθια με αλλαντικά και αποξηραμένα βερίκοκα

Ρεβίθια με αλλαντικά και αποξηραμένα βερίκοκα

από Σιμόνη Καφίρη, Κωσταντίνος Μπάρδης

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

3 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Σούπα
Ρεβίθια με αλλαντικά και αποξηραμένα βερίκοκα

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1 μέτριο λουκάνικο πικάντικο
  • Καυτερό πιπέρι καγιέν
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κλαδάκια μαϊντανό
  • 1 δάφνη
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών (από κύβο)
  • 1/2 φλιτζάνι δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κλαδάκι θυμάρι φρέσκο
  • 2 γαρύφαλλα
  • 1 καρότο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 125 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα
  • 1 κουτί τομάτα κονκασέ
  • 200 γρ. καπνιστό μπέικον
  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΧΟΝΔΡΟ ΣΕ ΜΥΛΟ 45 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064442
  • Λουκάνικα Καρδίτσας 450gr
    ~450 γρ
    ~9,45€/kg
    ~€4,25
    7140578
  • Πιπέρι Καγιέν 35 gr
    35 γρ
    42,57 Ε/ κιλ
    €1,49
    7064456
  • Ας μαγειρέψουμε

    Πλένουμε τα ρεβίθια και τα αφήνουμε να μουλιάσουν 12 ώρες. Τα βάζουμε κατόπιν σε κατσαρόλα μαζί με το νερό τους, με το ένα κρεμμύδι, πάνω στο οποίο έχουμε καρφώσει τα γαρίφαλα, τα αρωματικά (θυμάρι, μαϊντανό, δάφνη δεμένα μαζί), το καρότο καθαρισμένο και τα σκεπάζουμε με το ζωμό. Τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 2 ώρες.

    Κόβουμε το μπέικον σε τετραγωνάκια και το σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το δεύτερο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, καθώς και το λουκάνικο κομμένο ροδέλες. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Όταν ροδίσουν, ρίχνουμε την τομάτα και αραιώνουμε το μίγμα με μια κουτάλα σερβιρίσματος της σούπας, από το υγρό που έβρασαν τα ρεβίθια.

    Προσθέτουμε αυτό το μίγμα στην κατσαρόλα με τα ρεβίθια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα ακόμα. Αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον λίγο νερό. 20 λεπτά πριν σερβίρουμε, ρίχνουμε στα ρεβίθια τα βερίκοκα. Αλάτι, δεν είναι απαραίτητο (ο ζωμός και το μπέικον είναι ήδη αλμυρά). Ρίχνουμε, όμως, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πιπέρι καγιέν. Σερβίρουμε σε σουπιέρα και πασπαλίζουμε με δυόσμο.

    Tip Δεν χρειάζεται να φουσκώσετε τα βερίκοκα πριν τα χρησιμοποιήσετε γιατί μαγειρεύονται για λίγο και ενυδατώνονται γρήγορα.

    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Άλλο
    Όλες οι εποχές
    Σούπα
    • Ρεβίθια με αλλαντικά και αποξηραμένα βερίκοκα

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΧΟΝΔΡΟ ΣΕ ΜΥΛΟ 45 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064442
  • Λουκάνικα Καρδίτσας 450gr
    ~450 γρ
    ~9,45€/kg
    ~€4,25
    7140578
  • Πιπέρι Καγιέν 35 gr
    35 γρ
    42,57 Ε/ κιλ
    €1,49
    7064456