Σουρώνετε τον τόνο και τον ανακατεύετε σε σαλατιέρα με τη μαγιονέζα. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και πασπαλίζετε με πάπρικα ή, αν αγαπάτε τις καυτερές γεύσεις, με πιπέρι καγιέν. Κόβετε το ροδάκινα σε μικρά κομμάτια και βάζετε μία στρώση σε κοντόχοντρα ποτήρια. Σκεπάζετε τα ροδάκινα με το μίγμα του τόνου και μοιράζετε από πάνω τα υπόλοιπα ροδάκινα. Βάζετε τα ποτήρια στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν σερβίρετε.
Για την κομπόστα ροδάκινων:
Βάζετε σε κατσαρόλα 4 ποτήρια νερό με 1 ποτήρι ζάχαρη και τη φλούδα 1 λεμονιού. Βράζετε το μίγμα για 5 λεπτά και ρίχνετε μέσα τα ροδάκινα ολόκληρα. Τα βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, τα ξεφλουδίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν πριν τα χρησιμοποιήσετε. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ροδάκινα κομπόστα του εμπορίου)