facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΡολά μελιτζάνας με σάλτσα πιπεριάς
Ab logo
  • Ρολά μελιτζάνας με σάλτσα πιπεριάς
Ρολά μελιτζάνας με σάλτσα πιπεριάς

Ρολά μελιτζάνας με σάλτσα πιπεριάς

από Πηγή ΑΒ Μagazine
Εύκολη
31'- 60'
0/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

8 μερίδες
  • Αλάτι
  • 1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ (για τη σάλτσα πιπεριάς)
  • 2 κουταλιές σούπας ξίδι (για τη σάλτσα πιπεριάς)
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη (για τη σάλτσα πιπεριάς)
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τη σάλτσα πιπεριάς)
  • 8 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες (ή από βάζο) (για τη σάλτσα πιπεριάς)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες (για τη σάλτσα πιπεριάς)
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο κρεμμύδι (για τη σάλτσα πιπεριάς)
  • ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • Βαλσάμικο ξίδι
  • 1 κουταλιά σούπας φρέσκια ρίγανη
  • 2 κουταλιές σούπας κουκουνάρια καβουρδισμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο
  • 3 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένη
  • 250 γρ. κατίκι
  • 250 γρ. ξινομυζήθρα
  • Αλάτι
  • 1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ (για τη σάλτσα πιπεριάς)
  • 2 κουταλιές σούπας ξίδι (για τη σάλτσα πιπεριάς)
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη (για τη σάλτσα πιπεριάς)
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τη σάλτσα πιπεριάς)
  • 8 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες (ή από βάζο) (για τη σάλτσα πιπεριάς)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες (για τη σάλτσα πιπεριάς)
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο κρεμμύδι (για τη σάλτσα πιπεριάς)
  • ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • Βαλσάμικο ξίδι
  • 1 κουταλιά σούπας φρέσκια ρίγανη
  • 2 κουταλιές σούπας κουκουνάρια καβουρδισμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο

Ας μαγειρέψουμε

Πλένετε τις μελιτζάνες και τις καθαρίζετε από το κοτσάνι τους. Τις κόβετε κάθετα σε λεπτές φέτες σχεδόν 4 χιλιοστά. Τις αλείφετε με ελαιόλαδο, τις αλατίζετε και τις αραδιάζετε σε λαδωμένο ταψί. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν και τις ραντίζετε με βαλσαμικό ξίδι. Στο μεταξύ ανακατεύετε τα τυριά με το σκόρδο, τα κουκουνάρια, τα αρωματικά ψιλοκομμένα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βάζετε μια κουταλιά από το μίγμα τυριών στην άκρη κάθε φέτας μελιτζάνας και τυλίγετε σε ρολό. Το στερεώνετε με οδοντογλυφίδα.

Αραδιάζετε όλα τα ρολάκια σε πιατέλα και ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε και το σκόρδο και τις πιπεριές σουρωμένες και κομμένες πολύ μικρά καρεδάκια ή πολτοποιημένες στο μίξερ. Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν πασπαλίζετε με το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και ραντίζετε με το ξίδι. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 6-7 λεπτά. Αν θέλετε σερβίρετε τη σάλτσα ως έχει ή την πολτοποιείτε στο μπλέντερ.

TIP Αν διατηρήσετε τις μελιτζάνες και τη σάλτσα στο ψυγείο, θα πρέπει να τα βγάλετε πριν τα σερβίρετε τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να πάρουν θερμοκρασία περιβάλλοντος. Μην ξεχάσετε να βγάλετε τις οδοντογλυφίδες. Οι άκρες μελιτζάνας θα έχουν «κολλήσει» και τα ρολά δεν θα χάσουν το σχήμα τους.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Σνακ
Όλες οι εποχές
Απεριτίφ/Χωνευτικά

Βάλε στο καλάθι υλικά για 8 μερίδες

  • 7084850
  • Ελαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο Ποικιλία Κορωνέικη 1lt
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7231636
  • Θυμάρι Αποξηραμένο 17 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064489
  • Μελιτζάνες Άργους Ελληνικές
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063842