Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΡολό κιµά µε πέστο λιαστής ντοµάτας και σπανάκι
Ab logo
  • Ρολό κιµά µε πέστο λιαστής ντοµάτας και σπανάκι

Ρολό κιµά µε πέστο λιαστής ντοµάτας και σπανάκι

από AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Πάσχα
Κυρίως πιάτο
Ρολό κιµά µε πέστο λιαστής ντοµάτας και σπανάκι

Θα χρειαστώ υλικά για 1 μερίδες

1 μερίδες
  • 1 βάζο λιαστές ντομάτες, σε λάδι
  • 3 φλ. φύλλα βασιλικού
  • 3 φλ. αμύγδαλα ή καρύδια
  • 3 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 1 κ. σ. ξίδι λευκό

Ας μαγειρέψουμε

• Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνουμε τα υλικά για το μείγμα του κιμά και ζυμώνουμε καλά για 10 λεπτά. Απλώνουμε στον πάγκο διπλή μεμβράνη. Βάζουμε το μείγμα του κιμά επάνω στη μεμβράνη, δίνοντάς του παραλληλόγραμμο σχήμα, περίπου 20 x 30 εκ. Απλώνουμε το πέστο λιαστής τομάτας σε όλη την επιφάνεια του κιμά και στρώνουμε τα φύλλα σπανακιού. • Τυλίγουμε το ρολό, από τη φαρδιά πλευρά, με τη βοήθεια της μεμβράνης. Γυρίζουμε τις άκρες της μεμβράνης στρίβοντάς τες σαν καραμέλα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ημέρα, αν μπορούμε, να σφίξει καλύτερα. Αν όχι, προχωράμε στο ψήσιμο. • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Aπλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας πάνω σε ένα αλουμινόχαρτο. Βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο και αφαιρούμε τη διάφανη μεμβράνη. Τυλίγουμε το ρολό με τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο, το τοποθετούμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για 1 ώρα. • Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, ξετυλίγουμε και σερβίρουμε περιχύνοντας με το ζουμί του και συνοδεύοντας το με πατάτες βραστές. • Για το πέστο λιαστής τομάτας: Βάζουμε όλα τα υλικά και το ελαιόλαδο του βάζου στο μπλέντερ και τα αλέθουμε καλά, μέχρι να γίνει μια ομοιογενής πάστα.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Πάσχα
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
  • Ρολό κιµά µε πέστο λιαστής ντοµάτας και σπανάκι