Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΣαλάτα µε ρόκα, αγκινάρες και σάλτσα αντσούγιας
Ab logo
  • Σαλάτα µε ρόκα, αγκινάρες και σάλτσα αντσούγιας

Σαλάτα µε ρόκα, αγκινάρες και σάλτσα αντσούγιας

από AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Χορτοφαγική
Πάσχα
Σαλάτα
Σαλάτα µε ρόκα, αγκινάρες και σάλτσα αντσούγιας

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 150 ml έ π. ελαιόλαδο
  • 6 φιλέτα αντσούγιας σε λάδι, καλά στραγγισμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • χυμός και ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια
  • 1 κ. γ. ζάχαρη
  • 8 φρέσκιες μικρές αγκινάρες, καθαρισμένες (ή αγκιναράκια από 1 βαζάκι, στραγγισμένα και κομμένα στη μέση)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 μέτριες μαραθόριζες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2 ματσάκια ρόκα

Ας μαγειρέψουμε

• Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα αντσούγιας στο μπλέντερ (ή στο μούλτι) και τα πολτοποιούμε πολύ καλά. Αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος. • Κόβουμε τις καθαρισμένες καρδιές αγκινάρας στα τέσσερα και στη συνέχεια το κάθε τέταρτο σε λεπτές φέτες. • Σε μια μεγάλη πιατέλα απλώνουμε μια στρώση από φέτες μαραθόριζας και περιχύνουμε με 1-2 κ. σ. από τη σάλτσα αντσούγιας. Συνεχίζουμε με μια στρώση από φέτες αγκινάρας και περιχύνουμε πάλι με λίγη από τη σάλτσα. • Συνεχίζουμε με διαδοχικές στρώσεις λαχανικών με σάλτσα ενδιάμεσα, μέχρι να τελειώσουν τα λαχανικά. Αν περισσέψει σάλτσα, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την κρατάμε. • Τυλίγουμε την πιατέλα με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε για 2 - 3 ώρες στο ψυγείο, ώστε να μαριναριστούν, να «ψηθούν» και να μαλακώσουν τα λαχανικά. • Για το σερβίρισμα βάζουμε τη ρόκα σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα μαριναρισμένα λαχανικά μαζί με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Χορτοφαγική
Πάσχα
Μεσημεριανό
Άνοιξη
Σαλάτα
  • Σαλάτα µε ρόκα, αγκινάρες και σάλτσα αντσούγιας