Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΣαλάτα φαλάφελ με σάλτσα ταχίνι
Ab logo
  • Σαλάτα φαλάφελ με σάλτσα ταχίνι

Σαλάτα φαλάφελ με σάλτσα ταχίνι

από #MadeWithAB
ΤΡΩΜΕ ΥΓΙΕΙΝΑ

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Σαλάτα
Σαλάτα φαλάφελ με σάλτσα ταχίνι

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1 φλ. ρεβίθια, μουλιασμένα αποβραδίς σε νερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φλ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 φλ. κόκκινο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο + 1/4 φλ. σε ροδέλες
  • 5 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. κύμινο
  • 5 κ.σ. ταχίνι
  • 7 ραπανάκια, σε φετάκια
  • 5 κ.σ. ζεστό νερό
  • 1 αγγούρι, σε φετάκια
  • 6 φλ. τρυφερό μαρούλι
  • 12 τοματίνια, κομμένα στα 4

Ας μαγειρέψουμε

Φαλάφελ: 1. Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με 1 φλ. από τον μαϊντανό, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, 1 κ.σ. από το ελαιόλαδο, 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, το κύμινο και 1/2 κ.σ. αλάτι, και τα χτυπάμε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Μοιράζουμε το μείγμα σε 12 μέρη και πλάθουμε φαλάφελ. 2. Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. από το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, και ψήνουμε τα φαλάφελ για περίπου 4’, μέχρι να ροδίσουν ωραία απ’ τη μία πλευρά. Τα γυρίζουμε κι από την άλλη πλευρά, ρίχνουμε και την τελευταία κουταλιά ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 3-5’ ακόμη. Σάλτσα: 3. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το ταχίνι με το ζεστό νερό και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και 1/2 κ.γ. αλάτι και κρατάμε το 1/4 του μείγματος στην άκρη. 4. Ρίχνουμε στο μεγάλο μπολ με τη σάλτσα το μαρούλι και τον υπόλοιπο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε σε σειρές από πάνω το αγγούρι, τα ραπανάκια, τα τοματίνια και τις φέτες κρεμμυδιού. Στολίζουμε με τα φαλάφελ και ραντίζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Αραβική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Βραδινό
Όλες οι εποχές
Σαλάτα
  • Σαλάτα φαλάφελ με σάλτσα ταχίνι