Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΣαλάτα «φουλ στο κόκκινο»
Ab logo
  • Σαλάτα «φουλ στο κόκκινο»

Σαλάτα «φουλ στο κόκκινο»

από #MadeWithAB
Σαλάτα «φουλ στο κόκκινο»

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

1'- 30'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Σαλάτα
Σαλάτα «φουλ στο κόκκινο»

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 5 μέτρια παντζάρια
  • 100 ελαιόλαδο
  • 300 g ντοματίνια
  • αλάτι
  • 300 g φράουλες
  • πιπέρι
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 60 g κατίκι Δομοκού
  • 50 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ μουστάρδα με κόκκους
  • 1 κ.σ πετιμέζι
  • 1 κ.σ μηλόξιδο

Ας μαγειρέψουμε

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Στρώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί στον πάγκο της κουζίνας. Κόβουμε στη μέση 5 μέτρια παντζάρια (μόνο τα κεφάλια) και τα αραδιάζουμε πάνω στο αντικολλητικό χαρτί. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Κλείνουμε καλά σε πακέτο και τα ψήνουμε για 40 λεπτά‘. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 300 γρ. g ντοματίνια κομμένα στη μέση, 300 γρ. g φράουλες κομμένες στη μέση, και 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μέτρια καρέ. Βγάζουμε τα παντζάρια από το φούρνο και τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα ρίχνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε 100 ml ελαιόλαδο, 60 γρ. g κατίκι Δομοκού, 50 ml χυμό πορτοκαλιού, 1 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους, 1 κ.σ. πετιμέζι, 1 κ.σ. μηλόξιδο, αλάτι και πιπέρι. Ραντίζουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Καλοκαίρι,Άνοιξη
Σαλάτα
  • Σαλάτα «φουλ στο κόκκινο»