Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΣαλάτα γουακαμόλε, ψιλοκομμένη, με γαρίδες
Ab logo
  • Σαλάτα γουακαμόλε, ψιλοκομμένη, με γαρίδες

Σαλάτα γουακαμόλε, ψιλοκομμένη, με γαρίδες

από #MadeWithAB
Οι ψητές γαρίδες και το καλαμπόκι σ’ αυτή την ψιλοκομμένη υγιεινή σαλάτα ταιριάζουν τέλεια με την κρεμώδη σάλτσα κόλιανδρου.

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Σαλάτα
Σαλάτα γουακαμόλε, ψιλοκομμένη, με γαρίδες

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 2 καλαμπόκια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο (ντρέσινγκ)
  • 2 κ.σ. κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
  • 3 κ.σ. ξίδι από μηλίτη
  • 1 κ.σ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 3 κ.γ. ξηρή σκόνη μουστάρδας
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 450 g γαρίδες μεσαίου μεγέθους, καθαρισμένες από κελύφη
  • 2 κ.γ. ξύσμα λάιμ
  • 5 κ.σ. ξινόκρεμα με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο (για τις γαρίδες και το καλαμπόκι)
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 4 φλ. μαρούλι, ψιλοκομμένο
  • 3 φλ. κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 3 φλ. κόκκινη πιπεριά
  • 1 φλ. κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 αβοκάντο, σε κύβους
  • 2 φέτες τραγανό μπέικον, σε κομμάτια
  • 1 φλ. τοματίνια χρωματιστά, ψιλοκομμένα
  • 1 μαραθόριζα, σε φέτες

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΣΚΟΝΗ 100 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7084782
  • Φινόκιο Ελληνικό Συσκευασμένο
    ~550 γρ
    ~2,70€/kg
    ~€1,49
    7510650
  • Άνηθος Φρέσκος Καθαρισμένος 40 gr
    40 γρ
    12,25 Ε/ κιλ
    €0,49
    7435463
  • Ας μαγειρέψουμε

    Ντρέσινγκ: Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα λείο ντρέσινγκ και το αφήνουμε στην άκρη. Γαρίδες + καλαμπόκι: Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στους 180°C. Σε ένα ταψάκι ανακατεύουμε τις γαρίδες με το ελαιόλαδο, το ξύσμα λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι, και το κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε στη σχάρα του φούρνου τα καλαμπόκια και τα ψήνουμε για περίπου 10', γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα. Βγάζουμε τα καλαμπόκια απ’ τον φούρνο και βάζουμε το ταψάκι με τις γαρίδες. Κόβουμε με μαχαίρι κάθετα τους σπόρους και τους βάζουμε σε μπολ. Ψήνουμε τις γαρίδες για 3-5’ συνολικά, γυρίζοντάς τες μία φορά ενδιάμεσα. Αποσύρουμε απ’ τον φούρνο, αφαιρούμε τα κεφάλια απ’ τις γαρίδες και τις κόβουμε σε μέγεθος μπουκιάς. Σαλάτα: Βάζουμε σε σαλατιέρα το μαρούλι, το λάχανο, την πιπεριά, το κρεμμύδι, τα τοματίνια, τη μαραθόριζα, το αβοκάντο και από πάνω το μπέικον. Προσθέτουμε τις γαρίδες, το καλαμπόκι και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Λατινικής Αμερικής
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Μεσημεριανό
    Όλες οι εποχές
    Σαλάτα
    • Σαλάτα γουακαμόλε, ψιλοκομμένη, με γαρίδες

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΣΚΟΝΗ 100 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7084782
  • Φινόκιο Ελληνικό Συσκευασμένο
    ~550 γρ
    ~2,70€/kg
    ~€1,49
    7510650
  • Άνηθος Φρέσκος Καθαρισμένος 40 gr
    40 γρ
    12,25 Ε/ κιλ
    €0,49
    7435463