Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΣαλάτα με γκρεϊπφρουτ, αβοκάντο και προσούτο
Ab logo
  • Σαλάτα με γκρεϊπφρουτ, αβοκάντο και προσούτο

Σαλάτα με γκρεϊπφρουτ, αβοκάντο και προσούτο

από Βίκυ Σμυρλή

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Υψηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Σαλάτα
Σαλάτα με γκρεϊπφρουτ, αβοκάντο και προσούτο

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • Αλάτι
  • 3 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο (εξωτική σάλτσα)
  • 1/4 κουταλάκι γλυκού σκόνη τζίντζερ (εξωτική σάλτσα)
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού σκόνη μουστάρδας (εξωτική σάλτσα)
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι (εξωτική σάλτσα)
  • 3 κουταλιές σούπας ξίδι (εξωτική σάλτσα)
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο στο λεπτό τρίφτη (εξωτική σάλτσα)
  • κουκουνάρι για πασπάλισμα
  • 1/2 (φλούδα σε λεπτές φέτες) γκρέιπφρουτ
  • 2 αβοκάντο ώριμα, όχι μαυρισμένα
  • 150 γρ. προσούτο
  • 2 μεγάλα γκρέιπφρουτ
  • πιπέρι

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Ρόκες Τεμάχιο Ελληνικές
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064331
  • Αραβοσιτέλαιο  2 Lt
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062495
  • Τζίντζερ Εισαγωγής
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063942
  • Μουστάρδα 3 Πιπέρια 200 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7069760
  • Ας μαγειρέψουμε

    Αφήνουμε τα φύλλα της ρόκας μέσα σε κρύο νερό με λίγο ξίδι. Αφαιρούμε τη φλούδα μισού γκρέιπφρουτ δίχως το εσωτερικό άσπρο μέρος. Κόβουμε τη φλούδα σε πολύ λεπτές λωρίδες και τις ρίχνουμε σε νερό που βράζει. Τις αφήνουμε για 10 λεπτά και τις στραγγίζουμε. Κόβουμε το προσούτο σε λεπτότερες λωρίδες και τις γυρίζουμε ώστε να σχηματίσουν λουλούδια.

    Αφαιρούμε μια ροδέλα από την κορυφή και μια από τη βάση των γκρέιπφρουτ. Κόβουμε τη φλούδα σε κομμάτια κάθετα και βαθιά από πάνω προς τα κάτω, ακολουθώντας την καμπύλη του φρούτου και αφαιρούμε συγχρόνως το εσωτερικό άσπρο μέρος και τη μεμβράνη που περιβάλει τις φέτες του. Βάζουμε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ και κόβουμε το γυμνό φρούτο σε λεπτές φέτες. Κρατάμε έτσι το χυμό τους μέσα στο μπολ.

    Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα κόβουμε σε φέτες. Βάζουμε τις φέτες στο μπολ με το χυμό γκρέιπφρουτ για να μην μαυρίσουν. Καβουρδίζουμε ελαφρά σε ένα τηγάνι το κουκουνάρι. Ετοιμάζουμε την εξωτική σάλτσα. Τρίβουμε μέσα σε ένα μπολ το κρεμμύδι στο λεπτό τρίφτη. Προσθέτουμε ξίδι, μέλι, σκόνη μουστάρδας, τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάμε με χτυπητήρι και ρίχνουμε λίγο - λίγο το ελαιόλαδο, χτυπώντας για να πυκνώσει η σάλτσα. Στεγνώνουμε τα φύλλα της ρόκας και τα απλώνουμε στα πιάτα κυκλικά. Πάνω στα φύλλα βάζουμε κυκλικά και εναλλάξ τις φέτες γκρέιπφρουτ και τις φέτες αβοκάντο. Στο κέντρο βάζουμε τα λουλούδια από προσούτο. Μοιράζουμε τις λεπτές λωρίδες από τη φλούδα γκρέιπφρουτ πάνω στις σαλάτες. Ραντίζουμε τις σαλάτες με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι και σερβίρουμε.

    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Άλλο
    Όλες οι εποχές
    Σαλάτα
    • Σαλάτα με γκρεϊπφρουτ, αβοκάντο και προσούτο

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Ρόκες Τεμάχιο Ελληνικές
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064331
  • Αραβοσιτέλαιο  2 Lt
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062495
  • Τζίντζερ Εισαγωγής
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063942
  • Μουστάρδα 3 Πιπέρια 200 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7069760