Σοκολατένια αβγουλάκια
από AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Άλλη
Γλυκό

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 225 g. μπισκότα πτι μπερ
- 200 ml κρέμα γάλακτος 35%
- 200 g. σοκολάτα κουβερτούρα 45% και πάνω
- 80 ml κονιάκ
- 1 φλ. κακάο, για το τύλιγμα
Ας μαγειρέψουμε
• Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
• Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω στην σοκολάτα. Ανακατεύουμε να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
• Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι, σε μικρά κομμάτια –όχι σκόνη- και τα ρίχνουμε μέσα στη σοκολάτα. Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά.
• Πλάθουμε αβγουλάκια σε ότι μέγεθος θέλουμε.
• Βάζουμε το κακάο σε βαθύ πιάτο και βουτάμε σ’ αυτό τα αβγουλάκια σε δόσεις, ώστε να καλυφθούν.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Άλλη
Γλυκό
Άνοιξη
Γλυκό