Ετοιμάζετε τη μουσελίν γαρίδας
Πλένετε τις γαρίδες κάτω από νερό της βρύσης. Τις βάζετε στην κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τις βράζετε. Τις μεταφέρετε στο μπλέντερ, αφαιρείτε τη δάφνη και χτυπάτε τις γαρίδες μαζί με τα κέλυφή τους. Επιμένετε με κοφτές στροφές για να βγει όσο πιο πολύ γεύση γίνεται από το χτύπημα μέχρι να γίνουν οι γαρίδες πολτός. Περνάτε τον πολτό από ένα σουρωτήρι ντυμένο με τουλπάνι (εξ ου και το όνομα μουσελίν) και αφαιρείτε ότι σκληρό υπάρχει (κελύφη- μάτια από τις γαρίδες, μπαχαρικά). Κρατάτε τον πολτό σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτετε το σέρι, την κρέμα γάλακτος, τον ζωμό γαρίδας και αλατοπίπερο όσο σας αρέσει. Αφήνετε τη σάλτσα να δέσει πάνω σε κλειστό μάτι.
Συγχρόνως ετοιμάζετε τον σολομό πάνω ένα καλά ζεσταμένο τηγάνι με λίγο νερό. Αρχίζετε πρώτα από την πλευρά που έχει την επιδερμίδα και όταν ψηθεί γυρίζετε το φιλέτο, σπρώχνετε την επιδερμίδα στην άκρη του τηγανιού και γυρίζετε το φιλέτο να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Σερβίρετε τον σολομό και τον συνοδεύετε με τη μουσελίν γαρίδας.