facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΣολομός ατμού με μουσελίν γαρίδας
Ab logo
  • Σολομός ατμού με μουσελίν γαρίδας
Σολομός ατμού με μουσελίν γαρίδας

Σολομός ατμού με μουσελίν γαρίδας

από Βίκυ Σμυρλή
Μέτρια
31'- 60'
0/5
Υψηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 4 φιλέτα σολομού παβέ
  • νερό για το τηγάνι
  • 1 κιλό γαριδούλα ψιλή (για τις γαρίδες)
  • 1 φύλλο δάφνης (για τις γαρίδες)
  • 1 κουταλιά του τσαγιού κόκκους πιπεριού (για τις γαρίδες)
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση (για τις γαρίδες)
  • 1,5 λίτρα νερό (για τις γαρίδες)
  • 1/2 φλιτζάνι σέρι ξηρό ή λευκό κρασί (για τη μουσελίν γαρίδας)
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (για τη μουσελίν γαρίδας)
  • αλάτι
  • πιπέρι αν χρειαστεί (για τη μουσελίν γαρίδας)
  • 1,5 φλιτζάνια ζωμό από τις γαρίδες (για τη μουσελίν γαρίδας)
  • 4 φιλέτα σολομού παβέ
  • νερό για το τηγάνι
  • 1 κιλό γαριδούλα ψιλή (για τις γαρίδες)
  • 1 φύλλο δάφνης (για τις γαρίδες)
  • 1 κουταλιά του τσαγιού κόκκους πιπεριού (για τις γαρίδες)
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση (για τις γαρίδες)
  • 1,5 λίτρα νερό (για τις γαρίδες)
  • 1/2 φλιτζάνι σέρι ξηρό ή λευκό κρασί (για τη μουσελίν γαρίδας)
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (για τη μουσελίν γαρίδας)
  • αλάτι
  • πιπέρι αν χρειαστεί (για τη μουσελίν γαρίδας)
  • 1,5 φλιτζάνια ζωμό από τις γαρίδες (για τη μουσελίν γαρίδας)

Ας μαγειρέψουμε

Ετοιμάζετε τη μουσελίν γαρίδας

Πλένετε τις γαρίδες κάτω από νερό της βρύσης. Τις βάζετε στην κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τις βράζετε. Τις μεταφέρετε στο μπλέντερ, αφαιρείτε τη δάφνη και χτυπάτε τις γαρίδες μαζί με τα κέλυφή τους. Επιμένετε με κοφτές στροφές για να βγει όσο πιο πολύ γεύση γίνεται από το χτύπημα μέχρι να γίνουν οι γαρίδες πολτός. Περνάτε τον πολτό από ένα σουρωτήρι ντυμένο με τουλπάνι (εξ ου και το όνομα μουσελίν) και αφαιρείτε ότι σκληρό υπάρχει (κελύφη- μάτια από τις γαρίδες, μπαχαρικά). Κρατάτε τον πολτό σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτετε το σέρι, την κρέμα γάλακτος, τον ζωμό γαρίδας και αλατοπίπερο όσο σας αρέσει. Αφήνετε τη σάλτσα να δέσει πάνω σε κλειστό μάτι.

Συγχρόνως ετοιμάζετε τον σολομό πάνω ένα καλά ζεσταμένο τηγάνι με λίγο νερό. Αρχίζετε πρώτα από την πλευρά που έχει την επιδερμίδα και όταν ψηθεί γυρίζετε το φιλέτο, σπρώχνετε την επιδερμίδα στην άκρη του τηγανιού και γυρίζετε το φιλέτο να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Σερβίρετε τον σολομό και τον συνοδεύετε με τη μουσελίν γαρίδας.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Άλλο
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Δάφνη Εύβοιας 20 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7068814
  • ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ 45 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064465
  • Κρεμμύδια Ξερά Βιολογικής Γεωργίας Ελληνικά
    Το προϊόν είναι προσωρινά μη διαθέσιμο
    7064221
  • Κρέμα Γάλακτος 200 ml
    200 ml
    8,2 €/ λιτ
    €1,64
    7078311