facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΣολομός με κρούστα σουσάμι - λάιμ
Ab logo
  • Σολομός με κρούστα σουσάμι - λάιμ
Σολομός με κρούστα σουσάμι - λάιμ

Σολομός με κρούστα σουσάμι - λάιμ

από Κωνσταντίνος Μπάρδης
Εύκολη
31'- 60'
0/5
Υψηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 4 φιλέτα σολομού
  • 2 χυμό και ξύσμα λάιμ
  • 6 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
  • 200 ml. λευκό κρασί
  • 4 κουταλιές σούπας σουσάμι
  • 1 σακούλα τρυφερά πράσινα φύλλα εποχής
  • 2 κουταλιές σούπας καβουρδισμένο σουσάμι
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 φιλέτα σολομού
  • 2 χυμό και ξύσμα λάιμ
  • 6 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
  • 200 ml. λευκό κρασί
  • 4 κουταλιές σούπας σουσάμι
  • 1 σακούλα τρυφερά πράσινα φύλλα εποχής
  • 2 κουταλιές σούπας καβουρδισμένο σουσάμι
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Βάζουμε τα φιλέτα σολομού σε ένα ταψί με την πέτσα προς τα πάνω και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα σόγιας και το χυμό λάιμ. Τα πασπαλίζουμε με το ξύσμα λάιμ και το σουσάμι και ρίχνουμε το κρασί στο ταψί.

Ψήνουμε για 15 λεπτά και μετά ανάβουμε το γκριλ του φούρνου για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πέτσα. Σερβίρουμε με τρυφερά πράσινα φύλλα εποχής. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τη vinaigrette στη σαλάτα και πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο σουσάμι.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Άλλο
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • 7084850
  • Σουσάμι  50 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064748
  • Σολομός Φιλέτο με Δέρμα Νορβηγίας
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7242343
  • Λάιμ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062946