facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΣουβλάκια κοτόπουλου σε κρούστα ξηρών καρπών
Ab logo
  • Σουβλάκια κοτόπουλου σε κρούστα ξηρών καρπών
Σουβλάκια κοτόπουλου σε κρούστα ξηρών καρπών

Σουβλάκια κοτόπουλου σε κρούστα ξηρών καρπών

από #MadeWithAB
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ
Μέτρια
>60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 700 g φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε μέτριους κύβους
  • 180 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 50 ml χυμός λεμονιού
  • 1 κ. γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ. σ. καπνιστή πάπρικα
  • 3 φλ. αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα στον φούρνο, στους 150° C για 15 λεπτά
  • 1 κ. σ. κόλιανδρος ξερός, σε σκόνη
  • γιαούρτι αγελαδινό, πασπαλισμένο με πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή
  • 2 κ. σ. κάρι
  • 1 φλ. φουντούκια, καβουρδισμένα στον φούρνο, στους 150° C για 20 λεπτά
  • 3 πίτες για σουβλάκι, ζεσταμένες για να αφρατέψουν και κομμένες σε κομμάτια
  • φέτες λεμονιού
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 700 g φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε μέτριους κύβους
  • 180 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 50 ml χυμός λεμονιού
  • 1 κ. γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ. σ. καπνιστή πάπρικα
  • 3 φλ. αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα στον φούρνο, στους 150° C για 15 λεπτά
  • 1 κ. σ. κόλιανδρος ξερός, σε σκόνη
  • γιαούρτι αγελαδινό, πασπαλισμένο με πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή
  • 2 κ. σ. κάρι
  • 1 φλ. φουντούκια, καβουρδισμένα στον φούρνο, στους 150° C για 20 λεπτά
  • 3 πίτες για σουβλάκι, ζεσταμένες για να αφρατέψουν και κομμένες σε κομμάτια
  • φέτες λεμονιού

Ας μαγειρέψουμε

• Μαρινάδα: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, ανακατεύουμε και μαρινάρουμε εντός ψυγείου το λιγότερο για 2 ώρες (μπορούμε μέχρι 12 ώρες). • Κρούστα: Χτυπάμε στο μούλτι τους ξηρούς καρπούς μέχρι να γίνουν σαν λεπτά ψίχουλα, με διακοπτόμενη λειτουργία, ώστε να μη βγάλουν τα έλαιά τους και λασπώσουν. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. • Σουβλάκια: Μουσκεύουμε 16 καλαμάκια για σουβλάκι σε νερό, για 1 ώρα. Τα σκουπίζουμε και περνάμε εκεί από 2-3 κύβους μαριναρισμένου κοτόπουλου, χωρίς να τα σκουπίσουμε από τη μαρινάδα τους. • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Αλατοπιπερώνουμε τα σουβλάκια και τα πασπαλίζουμε παντού με τους τριμμένους ξηρούς καρπούς. • Προσοχή! Δεν τα πανάρουμε στο μείγμα, δηλαδή δεν τα πιέζουμε στο μείγμα ξηρών καρπών, διαφορετικά η μεγάλη ποσότητα θα καλύψει την ντελικάτη γεύση του κοτόπουλου. • Βάζουμε τα σουβλάκια σε λαδωμένο ταψάκι και τα ψήνουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και να ψηθούν εσωτερικά (δοκιμάζουμε ένα κομμάτι και, αν είναι έστω και λίγο ροζέ στο κέντρο, ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη). • Σερβίρουμε τα σουβλάκια με τις τραγανές πίτες, γιαούρτι πασπαλισμένο με πάπρικα και με τις φέτες λεμονιού.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Πάρτυ ενηλίκων
Βραδινό
Χειμώνας
Κυρίως πιάτο