Ας μαγειρέψουμε
Ζεσταίνετε το ⅓ από το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις ροδέλες των καλαμαριών για 7 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Χύνετε το λάδι και κρατάτε τα καλαμαράκια. Ζεσταίνετε σε καθαρή κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το περιεχόμενο της συσκευασίας για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη. Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών και αλατοπίπερο και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Κατόπιν ρίχνετε στην κατσαρόλα τα καλαμαράκια και το χυμό λεμονιού και βράζετε για 10-12 λεπτά ακόμη κουνώντας την κατσαρόλαή ανακατεύοντας προσεκτικά.