Σπαραγγόσουπα με αβοκάντο και λάιμ
από AB Food Stories
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Σούπα

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες
- 1 ματσάκι σπαράγγια, καθαρισμένα από ίνες, κομμένα στη μέση + 2 σπαράγγια σε λεπτά φετάκια (για το σερβίρισμα)
- 45 ml ελαιόλαδο + λίγο έξτρα (για το σερβίρισμα)
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 700 ml ζωμός λαχανικών
- 40 g σάρκα από ώριμο αβοκάντο
- 1 λάιμ ξύσμα (για τη σούπα) + 1 λάιμ ξύσμα (για το σερβίρισμα)
- 1 κ.σ. λεμόνι (χυμός)
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (για το σερβίρισμα)
- 1 φλ. μαραθόριζα ή ραπανάκια, σε λεπτές φέτες (για το σερβίρισμα)
- 4 κλωνάρι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο (για το σερβίρισμα)
Ας μαγειρέψουμε
Βράζουμε το κάτω μισό των σπαραγγιών σε αλατισμένο νερό για 4 λεπτά. Μόλις περάσουν τα πρώτα 2 λεπτά, ρίχνουμε και τις κορυφές τους. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στη μισή ποσότητα ελαιόλαδου, σε χαμηλή φωτιά, για 10 λεπτά, μέχρι να μελώσει καλά. Ρίχνουμε τον μισό ζωμό και σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
Σε δυνατό μπλέντερ χτυπάμε τα σπαράγγια, τον υπόλοιπο ζωμό, το αβοκάντο, το υπόλοιπο λάδι, το ξύσμα, τον χυμό και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το μείγμα ζωμού-κρεμμυδιών και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο και τον χυμό, αν χρειάζεται, και μοιράζουμε σε μπολάκια. Σκορπίζουμε σε κάθε μπολ τα φετάκια σπαραγγιών, τα κρεμμυδάκια, τη μαραθόριζα, τον δυόσμο και το ξύσμα, ραντίζουμε με ελάχιστο λάδι και σερβίρουμε.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Σούπα