Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΤαχινοπιτάκια με μακεδονικό χαλβά και φύλλο κρούστας
Ab logo
  • Ταχινοπιτάκια με μακεδονικό χαλβά και φύλλο κρούστας

Ταχινοπιτάκια με μακεδονικό χαλβά και φύλλο κρούστας

από #MadeWithAB
Ταχινοπιτάκια με μακεδονικό χαλβά και φύλλο κρούστας

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Σνακς
Ταχινοπιτάκια με μακεδονικό χαλβά και φύλλο κρούστας

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 300 g ταχίνι
  • 250 g φύλλο κρούστας
  • 100 g ζάχαρη κρυσταλλική
  • 600 g μακεδονικός χαλβάς με φιστίκι ή άλλη γεύση της αρεσκείας μας, θρυμματισμένος
  • 100 g βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • σουσάμι
  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλα

Ας μαγειρέψουμε

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας τα φύλλα κρούστας (όλα μαζί) και τα κόβουμε από τη μακριά πλευρά σε λωρίδες πλάτους 10 εκ. Βάζουμε το ταχίνι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, για να ρευστοποιηθεί. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τον χαλβά με την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο. Με ένα πινέλο αλείφουμε μια λωρίδα φύλλου κρούστας με ταχίνι (χρειάζεται λίγη προσπάθεια) και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Καλύπτουμε με μια δεύτερη λωρίδα φύλλου και αλείφουμε με λίγο βούτυρο. Βάζουμε στην άκρη του 1 κουταλιά από τον χαλβά με τα μπαχαρικά και διπλώνουμε το φύλλο σε τρίγωνο, εγκλωβίζοντας μέσα τον χαλβά. Μεταφέρουμε το πιτάκι σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Αλείφουμε τα πιτάκια με το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι. Τα ψήνουμε για 35-40’, μέχρι να ροδίσουν. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε αμέσως.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Σνακ
Όλες οι εποχές
Σνακς
  • Ταχινοπιτάκια με μακεδονικό χαλβά και φύλλο κρούστας