Για βάση τάρτας: Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη σε ένα μίξερ με σύρμα και τα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, δηλαδή το βούτυρο να φουσκώσει και να πάρει ένα λευκό χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά σιγά-σιγά μέχρι να γίνουν ένα με το υπόλοιπο μίγμα. Τέλος, κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας πολύ απαλά με το χέρι μέχρι να δέσει το μίγμα σε ένα απαλό ζυμάρι. Πριν το ανοίξουμε στη φόρμα ψησίματος το αφήνουμε 20 λεπτά στο ψυγείο να «ξεκουραστεί». Απλώνουμε το ζυμάρι σε μία ταρτιέρα και τρυπάμε τη βάση με ένα πιρούνι (για να μην μας σηκωθεί στο ψήσιμο). Ψήνουμε στους 180οC για περίπου 20 λεπτά.
Για γκανάζ σοκολάτας: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε σε σιγανή φωτιά. Βάζουμε τη ζάχαρη και τα αβγά σε ένα μπολάκι και το τοποθετούμε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις βράσει η κρέμα γάλακτος τη ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα, ανακατεύοντας ελαφρά με μία κουτάλα. Αφού λιώσει η σοκολάτα ρίχνουμε μέσα τα αβγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα ρευστό μίγμα. Καλύπτουμε την τάρτα μας μέχρι επάνω και ψήνουμε στους 180οC για 20 με 25 λεπτά.
Για πουρέ κάστανο: Σε ένα μίξερ με φτερό βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 2 λεπτά. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει. Αφού έχει κρυώσει η τάρτα με το γκανάζ φούρνου, βγάζουμε τον πουρέ κάστανο από το ψυγείο και με έναν τρίφτη χοντρό ρίχνουμε ξύσμα σε όλη την επιφάνεια της τάρτας.