facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΤάρτα με κάστανο & γκαναζ σοκολάτας
Ab logo
  • Τάρτα με κάστανο & γκαναζ σοκολάτας
Τάρτα με κάστανο & γκαναζ σοκολάτας

Τάρτα με κάστανο & γκαναζ σοκολάτας

από Πέτρο Εμμανουήλ
Δύσκολη
>60'
4/5
Υψηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

6 μερίδες
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη (για τη βάση τάρτας)
  • 300 γρ. βούτυρο φρέσκο 82% λιπαρά (για τη βάση τάρτας)
  • 3 (για βάση τάρτας) αβγά
  • 14 γρ. μπέικιν πάουντερ (για τη βάση τάρτας)
  • 600 γρ. αλεύρι μαλακό (για τη βάση τάρτας)
  • 100 γρ. βούτυρο φρέσκο 82% (για τη γκανάζ σοκολάτας)
  • 3 (για τη γκανάζ σοκολάτας) αβγά
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος ζωική 35% (για τη γκανάζ σοκολάτας)
  • 100 γρ. ζάχαρη (για τη γκανάζ σοκολάτας)
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη Nestle Dessert (για τη γκανάζ σοκολάτας)
  • 40 γρ. κρέμα γάλακτος ζωική 35% (για το πουρέ κάστανο)
  • 20 γρ. βούτυρο φρέσκο 82% (για το πουρέ κάστανο)
  • 120 γρ. πάστα κάστανο (για το πουρέ κάστανο)
  • 5 γρ. ρούμι μαύρο (για το πουρέ κάστανο)
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη (για τη βάση τάρτας)
  • 300 γρ. βούτυρο φρέσκο 82% λιπαρά (για τη βάση τάρτας)
  • 3 (για βάση τάρτας) αβγά
  • 14 γρ. μπέικιν πάουντερ (για τη βάση τάρτας)
  • 600 γρ. αλεύρι μαλακό (για τη βάση τάρτας)
  • 100 γρ. βούτυρο φρέσκο 82% (για τη γκανάζ σοκολάτας)
  • 3 (για τη γκανάζ σοκολάτας) αβγά
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος ζωική 35% (για τη γκανάζ σοκολάτας)
  • 100 γρ. ζάχαρη (για τη γκανάζ σοκολάτας)
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη Nestle Dessert (για τη γκανάζ σοκολάτας)
  • 40 γρ. κρέμα γάλακτος ζωική 35% (για το πουρέ κάστανο)
  • 20 γρ. βούτυρο φρέσκο 82% (για το πουρέ κάστανο)
  • 120 γρ. πάστα κάστανο (για το πουρέ κάστανο)
  • 5 γρ. ρούμι μαύρο (για το πουρέ κάστανο)

Ας μαγειρέψουμε

Για βάση τάρτας: Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη σε ένα μίξερ με σύρμα και τα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, δηλαδή το βούτυρο να φουσκώσει και να πάρει ένα λευκό χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά σιγά-σιγά μέχρι να γίνουν ένα με το υπόλοιπο μίγμα. Τέλος, κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας πολύ απαλά με το χέρι μέχρι να δέσει το μίγμα σε ένα απαλό ζυμάρι. Πριν το ανοίξουμε στη φόρμα ψησίματος το αφήνουμε 20 λεπτά στο ψυγείο να «ξεκουραστεί». Απλώνουμε το ζυμάρι σε μία ταρτιέρα και τρυπάμε τη βάση με ένα πιρούνι (για να μην μας σηκωθεί στο ψήσιμο). Ψήνουμε στους 180οC για περίπου 20 λεπτά.

Για γκανάζ σοκολάτας: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε σε σιγανή φωτιά. Βάζουμε τη ζάχαρη και τα αβγά σε ένα μπολάκι και το τοποθετούμε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις βράσει η κρέμα γάλακτος τη ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα, ανακατεύοντας ελαφρά με μία κουτάλα. Αφού λιώσει η σοκολάτα ρίχνουμε μέσα τα αβγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένα ρευστό μίγμα. Καλύπτουμε την τάρτα μας μέχρι επάνω και ψήνουμε στους 180οC για 20 με 25 λεπτά.

Για πουρέ κάστανο: Σε ένα μίξερ με φτερό βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 2 λεπτά. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει. Αφού έχει κρυώσει η τάρτα με το γκανάζ φούρνου, βγάζουμε τον πουρέ κάστανο από το ψυγείο και με έναν τρίφτη χοντρό ρίχνουμε ξύσμα σε όλη την επιφάνεια της τάρτας.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Άλλο
Όλες οι εποχές
Γλυκό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 6 μερίδες

  • Αυγά Φρέσκα Αχυρώνα Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,36 €/ τεμ
    €2,19
    7082725
  • ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΝΑΛΑΤΟ 82% ΣΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ 250 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7079464
  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 γρ
    1,63 €/ κιλ
    €0,65
    7066177
  • ΑΛΕΥΡΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΛΑΚΟ 1 KGR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7069681