Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΤούρτα Αμυγδάλου με Ανανά
Ab logo
  • Τούρτα Αμυγδάλου με Ανανά

Τούρτα Αμυγδάλου με Ανανά

από Πηγή ΑΒ Μagazine

Δυσκολία

Δύσκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Υψηλό

Αξιολόγηση

2 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Τούρτα Αμυγδάλου με Ανανά

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 1 ανανάς κομμένος σε ροδέλες
  • 30 γρ. φρέσκο βούτυρο (μίγμα β')
  • 300 γρ. σαντιγί ζωική 40% (μίγμα γ')
  • 60 γρ. κορν φλάουρ (μίγμα β')
  • 40 γρ. κρόκοι αβγών (μίγμα β')
  • 50 γρ. Αβγά (μίγμα β')
  • 60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (μίγμα β')
  • 1 δόση βανίλια σκόνη (μίγμα α')
  • 60 γρ. Ζάχαρη (μίγμα α')
  • 500 γρ. Γάλα (μίγμα α')
  • 3 στρογγυλά φύλλα Λευκό Παντεσπάνι διαμέτρου μέχρι 20 εκ. (μίγμα α')
  • 40 γρ. λικέρ Μαρασκίνο (μίγμα γ')

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Ανανάς Κομμένος Καθαρισμένος  200 gr
    200 γρ
    12,45 Ε/ κιλ
    €2,49
    7064796
  • ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΑΚΕΤΟ 250 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7077998
  • Κορν Φλάουρ  200 gr
    200 γρ
    3,1 Ε/ κιλ
    €0,62
    7083721
  • Αυγά Φρέσκα Αχυρώνα Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,28 Ε/ τεμ
    €1,66
    7082725
  • Ας μαγειρέψουμε

    Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε το μίγμα α' και το προσθέτουμε στο μίγμα β', το οποίο έχουμε ήδη ομογενοποιήσει. Βράζουμε για δύο λεπτά στη φωτιά και το κρυώνουμε. Όταν κρυώσει εντελώς, προσθέτουμε το μίγμα γ' και αφρατεύουμε την κρέμα, ανακατεύοντας ελαφρά. Ύστερα, για τη σύνθεση της τούρτας χρειαζόμαστε ένα στρογγυλό τσέρκι (μέχρι 22 εκ.) στο οποίο βάζουμε ένα φύλλο παντεσπάνι λευκό το οποίο ψεκάζουμε με λίγο μαρασκίνο.

    Στη συνέχεια, με μία παλέτα ζαχαροπλαστικής στρώνουμε ισόπαχα την κρέμα παντού πάνω στο παντεσπάνι. Μετά βάζουμε πάνω στην επιφάνεια της κρέμας τον ανανά είτε σαν ροδέλα είτε κομμένο σε κύβους και καλά στραγγισμένο. Αφού το κάνουμε αυτό, τοποθετούμε ένα δεύτερο φύλλο παντεσπάνι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με την κρέμα και τον ανανά. Τέλος, καλύπτουμε και με το τρίτο φύλλο παντεσπάνι, το οποίο ψεκάζουμε επίσης με το μαρασκίνο. Τοποθετούμε την τούρτα στην κατάψυξη ή στο ψυγείο για δύο ώρες περίπου και αφού κρυώσει εντελώς, αφαιρούμε με τη βοήθεια ενός φλόγιστρου το τσέρκι. Επικαλύπτουμε-διακοσμούμε την τούρτα με σαντιγί και ανανά.

    TIP Μπορείτε τα πλαϊνά της τούρτας να τα καλύψετε με σαντιγί και αμύγδαλο φιλέ, με ψημένο φιστίκι Αιγίνης ή με λευκά φύλλα σοκολάτας.

    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Άλλο
    Όλες οι εποχές
    Γλυκό
    • Τούρτα Αμυγδάλου με Ανανά

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Ανανάς Κομμένος Καθαρισμένος  200 gr
    200 γρ
    12,45 Ε/ κιλ
    €2,49
    7064796
  • ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΑΚΕΤΟ 250 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7077998
  • Κορν Φλάουρ  200 gr
    200 γρ
    3,1 Ε/ κιλ
    €0,62
    7083721
  • Αυγά Φρέσκα Αχυρώνα Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,28 Ε/ τεμ
    €1,66
    7082725