Παράδοση αυθημερόν
Παραλαβή από κατάστημα
Έως 12.000 προϊόντα
Αποκλειστικές online προσφορές

Μεγάλο ΔΩΡΟ: Κέρδισε τώρα ΔΙΠΛΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ στις αγορές σου κάθε Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο.Ξεκίνα εδώ!

Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΤσιπούρα με μαραθόριζα και ούζο
Ab logo
  • Τσιπούρα με μαραθόριζα και ούζο

Τσιπούρα με μαραθόριζα και ούζο

από Πηγή ΑΒ Μagazine

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Τσιπούρα με μαραθόριζα και ούζο

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 4 τσιπούρες
  • 2 ρίζες μαραθόριζας
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδα σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι ούζο
  • Αλάτι
  • Κλαδάκι μάραθου για το γαρνίρισμα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Τσιπούρα Καθαρισμένη Υδατοκαλλιέργειας Ελληνική
    ~900 γρ
    10,95€/kg€9,86
    8,21 €/kg
    ~€7,40
  • Φινόκιο Εισαγωγής
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
  • Ας μαγειρέψουμε

    Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε και τα αφήνουμε μέσα σε σουρωτήρι για 1 ώρα στο ψυγείο. Χαράζουμε βαθιά την πλάτη τους και από τις δύο πλευρές. Κόβουμε τις μαραθόριζες και τα κρεμμύδια λεπτές ροδέλες. Λιώνουμε το σκόρδο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά τις μαραθόριζες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί και το απλώνουμε. Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια στην κοιλιά και εξωτερικά και τα τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικά. Τα περιχύνουμε με 1 ποτήρι ούζο. Σκεπάζουμε το ταψί χαλαρά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τις τσιπούρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για, ακόμα, 10 λεπτά. Έχουν ψηθεί όταν η σάρκα τους έχει ασπρίσει και ξεκολλά από το κόκαλο. Εναλλακτικά, βυθίζουμε ένα μεταλλικό σουβλί ώστε να φτάσει στη ραχοκοκαλιά και το ακουμπάμε αμέσως στον καρπό του χεριού μας (εσωτερικά). Αν καίει, είναι ψημένα. Γαρνίρουμε με κλαδάκια μάραθου. Tip: Πέντε λεπτά πριν τελειώσει το ψήσιμο στο φούρνο, ανεβάστε το ταψί ψηλότερα και ψήστε την τσιπούρα στο γκριλ και από τις δύο πλευρές.
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Άλλο
    Όλες οι εποχές
    Κυρίως πιάτο
    • Τσιπούρα με μαραθόριζα και ούζο

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Τσιπούρα Καθαρισμένη Υδατοκαλλιέργειας Ελληνική
    ~900 γρ
    10,95€/kg€9,86
    8,21 €/kg
    ~€7,40
  • Φινόκιο Εισαγωγής
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο