ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΛΟ & ΚΡΕΜΑ
ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Κυριακάτικο Γεύμα
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 1 Συσκευασία παντζάρια Μπάρμπα Στάθης
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- 500 ml ζωμός λαχανικών
- 4 κ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
- 250 g κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
- 2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο
- 1 καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια πράσινο μήλο
- 1 τον χυμό και το ξύσμα λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7301053
7078311
7230502
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7081521
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Σοτάρουμε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι για 6-7 λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το παντζάρι, το μήλο, τον χυμό λεμονιού, τον ζωμό και πιπέρι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν το παντζάρι και το μήλο. Σημείωση: Το μήλο θα δώσει μια ελαφρά όξινη γεύση, που ταιριάζει πολύ με τη γήινη γλύκα του παντζαριού. Αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει λίγο και κατόπιν τη χτυπάμε σε μπλέντερ μέχρι να γίνει λεία και βελούδινη. Δοκιμάζουμε και, αν θέλουμε, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Σερβίρουμε τη σούπα με λίγη σαντιγί, ξύσμα λεμονιού και ελαιόλαδο.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Κλασική
Κυριακάτικο Γεύμα
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7301053
7078311
7230502
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7081521
Για δες 4 ακόμη προϊόντα