Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΒασιλόπιτα με σoκολάτα και ξηρούς καρπούς
Ab logo
  • 00:00
    -01:00
  • Βασιλόπιτα με σoκολάτα και ξηρούς καρπούς

Βασιλόπιτα με σoκολάτα και ξηρούς καρπούς

από AB Foodstories

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

1 στα 5
Vegan
Χριστούγεννα
Γλυκό
Βασιλόπιτα με σoκολάτα και ξηρούς καρπούς

Θα χρειαστώ υλικά για 10 μερίδες

10 μερίδες
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 30 ml χυμός από πορτοκάλι Λακωνίας «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
  • 2 πορτοκάλια, ξύσμα
  • 100 g βερίκοκα, αποξηραμένα «AB Authentic Fruit», ψιλοκομμένα
  • 100 g κράνμπερις με χυμό μήλου «AB Authentic Fruit»
  • 200 g σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 150 g φιστίκια Αιγίνης ακελύφωτα και χοντροκοπανισμένα
  • 6 φρέσκα αβγά αχυρώνα ΑΒ, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 350 g ζάχαρη καστανή ακατέργαστη ΑΒ
  • 450 g βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 450 g αλεύρι από τη Δράμα για όλες τις χρήσεις «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
  • 30 ml μπράντι
  • 150 g κουβερτούρα λευκή, ψιλοκομμένη (για την επικάλυψη)
  • 150 g κρέμα γάλακτος AB, με 35% λιπαρά (για την επικάλυψη)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Μπράντυ 5 Αστέρων 700ml
    700 ml
    24,16 Ε/ λιτ
    €16,91
    7091497
  • Κουβερτούρα Dessert Λευκή 180g
    180 γρ
    12,67 Ε/ κιλ
    €2,28
    7069885
  • Κρέμα Γάλακτος 200 ml
    200 ml
    8,45 Ε/ λιτ
    €1,69
    7078311
  • Ας μαγειρέψουμε

    • Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια φόρμα ή ένα ταψάκι διαμέτρου 30 εκ. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. • Κρατάμε λίγο από το αλεύρι στην άκρη και το ανακατεύουμε μέσα τα φιστίκια, τα κράνμπερις, τα βερίκοκα και τη σοκολάτα. • Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ και τα τριμμένα μπαχαρικά. • Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με λίγη από τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε. • Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει το μείγμα. Προσθέτουμε τους κρόκους, το ξύσμα πορτοκαλιού και, όταν ενσωματωθούν πλήρως, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι λίγο λίγο κι εναλλάξ με το μείγμα των ξερών φρούτων, τον χυμό και το μπράντι. • Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτουμε τη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί. • Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα. Όταν ψηθεί, το ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε σχάρα. Τοποθετούμε από κάτω σε τυχαίο σημείο το φλουρί, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο. • Επικάλυψη: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει βράση και τη ρίχνουμε στην ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει λείο το μείγμα. Όταν κρυώσει λίγο, το ρίχνουμε πάνω από την πίτα να πάει παντού. • Πριν στεγνώσει εντελώς, διακοσμούμε με τα σοκολατάκια και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η διακόσμηση πριν μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Νέα Ελληνική
    Vegan
    Χριστούγεννα
    Άλλο
    Γλυκό
    • 00:00
      -01:00
    • Βασιλόπιτα με σoκολάτα και ξηρούς καρπούς

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Μπράντυ 5 Αστέρων 700ml
    700 ml
    24,16 Ε/ λιτ
    €16,91
    7091497
  • Κουβερτούρα Dessert Λευκή 180g
    180 γρ
    12,67 Ε/ κιλ
    €2,28
    7069885
  • Κρέμα Γάλακτος 200 ml
    200 ml
    8,45 Ε/ λιτ
    €1,69
    7078311