facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΒελουτέ κοτόσουπα με πατάτες και γραβιέρα
Ab logo
  • Βελουτέ κοτόσουπα με πατάτες και γραβιέρα
Βελουτέ κοτόσουπα με πατάτες και γραβιέρα

Βελουτέ κοτόσουπα με πατάτες και γραβιέρα

από #MadeWithAB
Εύκολη
>60'
4/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

5 μερίδες
  • 1 κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
  • 1200 g πατάτες, χοντροκομμένες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε τέταρτα
  • 1 πράσο, χοντροκομμένο
  • 1 καρότο, χοντροκομμένο
  • 200 g σελινόριζα, χοντροκομμένη
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 40 g βούτυρο
  • 1800 ml νερό
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1/2 κ/γ λευκό πιπέρι
  • 1/2 κ/γ μοσχοκάρυδο
  • 150 g γραβιέρα
  • 1 λεμόνι
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • ψωμί (για το σερβίρισμα)
  • λεμόνι (για το σερβίρισμα)
  • 1 κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
  • 1200 g πατάτες, χοντροκομμένες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε τέταρτα
  • 1 πράσο, χοντροκομμένο
  • 1 καρότο, χοντροκομμένο
  • 200 g σελινόριζα, χοντροκομμένη
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 40 g βούτυρο
  • 1800 ml νερό
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1/2 κ/γ λευκό πιπέρι
  • 1/2 κ/γ μοσχοκάρυδο
  • 150 g γραβιέρα
  • 1 λεμόνι
  • πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, το λεμόνι, το δαφνόφυλλο, το αλατοπίπερο και το μισό ελαιόλαδο για 60’. 2. Κατόπιν αφαιρούμε το κοτόπουλο από τον ζωμό, τον περνάμε από σίτα και αφαιρούμε τα κόκαλα. 3. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε όλα τα λαχανικά με το άλλο μισό ελαιόλαδο για 5’, προσθέτουμε το μισό ζωμό από το κοτόπουλο και βράζουμε για 30’. 4. Κατόπιν πολτοποιούμε τα λαχανικά, τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα και αρχίζουμε να αραιώνουμε τη σούπα με τον υπόλοιπο ζωμό κάνοντάς τη όσο ρευστή θέλουμε. 5. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το λευκό πιπέρι, δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι. 6. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τη γραβιέρα ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη ζεστή σούπα με ψωμί και λεμόνι.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο