Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΒελουτέ κοτόσουπα με πατάτες και γραβιέρα
Ab logo
  • Βελουτέ κοτόσουπα με πατάτες και γραβιέρα

Βελουτέ κοτόσουπα με πατάτες και γραβιέρα

από #MadeWithAB

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

4 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Βελουτέ κοτόσουπα με πατάτες και γραβιέρα

Θα χρειαστώ υλικά για 5 μερίδες

5 μερίδες
  • 1 δαφνόφυλλο
  • λεμόνι (για το σερβίρισμα)
  • ψωμί (για το σερβίρισμα)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 λεμόνι
  • 150 g γραβιέρα
  • 1/2 κ/γ μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κ/γ λευκό πιπέρι
  • 1 κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
  • 1800 ml νερό
  • 40 g βούτυρο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 200 g σελινόριζα, χοντροκομμένη
  • 1 καρότο, χοντροκομμένο
  • 1 πράσο, χοντροκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε τέταρτα
  • 1200 g πατάτες, χοντροκομμένες

Ας μαγειρέψουμε

1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, το λεμόνι, το δαφνόφυλλο, το αλατοπίπερο και το μισό ελαιόλαδο για 60’. 2. Κατόπιν αφαιρούμε το κοτόπουλο από τον ζωμό, τον περνάμε από σίτα και αφαιρούμε τα κόκαλα. 3. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε όλα τα λαχανικά με το άλλο μισό ελαιόλαδο για 5’, προσθέτουμε το μισό ζωμό από το κοτόπουλο και βράζουμε για 30’. 4. Κατόπιν πολτοποιούμε τα λαχανικά, τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα και αρχίζουμε να αραιώνουμε τη σούπα με τον υπόλοιπο ζωμό κάνοντάς τη όσο ρευστή θέλουμε. 5. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το λευκό πιπέρι, δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι. 6. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τη γραβιέρα ανακατεύουμε και σερβίρουμε τη ζεστή σούπα με ψωμί και λεμόνι.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο
  • Βελουτέ κοτόσουπα με πατάτες και γραβιέρα