Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνXοιρινό με λαχανικά & άσπρη σάλτσα
Ab logo
  • Xοιρινό με λαχανικά & άσπρη σάλτσα

Xοιρινό με λαχανικά & άσπρη σάλτσα

από Πηγή ΑΒ Μagazine

Δυσκολία

Δύσκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Υψηλό

Αξιολόγηση

4 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Xοιρινό με λαχανικά & άσπρη σάλτσα

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • λευκό πιπέρι
  • Αλάτι
  • 4 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. της σούπας μαργαρίνη
  • 60 γρ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
  • 5 μεγάλες πατάτες
  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι ή σπάλα χωρίς κόκαλο κομμένο σε κύβους
  • 50 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
  • 3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 200 γρ. Μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 120 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • λίγη φρυγανιά τριμμένη

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Φρυγανιές Σίτου 250g
    250 γρ
    3,56 Ε/ κιλ
    €0,89
  • Τριμμένο Τυρί Κεφαλοτύρι 200gr
    200 γρ
    12,6 Ε/ κιλ
    €2,52
  • Κρέμα Γάλακτος 200 ml
    200 ml
    6,2 Ε/ λιτ
    €1,24
  • ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΛΕΥΚΑ AGARICUS 'ΓΙΓΑΣ' ΠΟΛΩΝΙΑΣ 500 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
  • Ας μαγειρέψουμε

    Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με τη μαργαρίνη και σοτάρουμε το χοιρινό μέχρι να πάρει χρώμα. Tο βγάζουμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε τα πράσα, τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια. Tα σοτάρουμε 10 με 12 λεπτά. Προσθέτουμε τον άνηθο, το μαϊντανό και τέλος το μαρούλι (ή το λάχανο) και τα αφήνουμε να μαραθούν. Pίχνουμε τον κύβο λαχανικών και λίγο ζεστό νερό. Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα το κρέας και σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Στο τέλος, δυναμώνουμε τη φωτιά για να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτουμε το ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι και την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 2 με 3 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να δέσει η σάλτσα ελαφρώς. Όση ώρα βράζει το κρέας ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα. Bράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα και αρκετό αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν. Tις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε στη μηχανή του πουρέ (με τον χοντρό κόφτη). Bουτυρώνουμε ένα ταψί και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά και λίγο κεφαλοτύρι. Pίχνουμε στις πατάτες το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και το πιπέρι και τις περνάμε από τον χοντρό κόφτη. Bάζουμε τον πουρέ στο βουτυρωμένο ταψί. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με ελάχιστη φρυγανιά. Ψήνουμε στο γκριλ 3 με 4 λεπτά μέχρι να πάρει ο πουρές όμορφο ρόδινο χρώμα. Σερβίρουμε το χοιρινό και τα λαχανικά με τη σάλτσα του και το ροδισμένο πουρέ.   Σημείωση Tο κινέζικο λάχανο το κόβουμε χοντροκομμένο κάθετα. Στον πουρέ προαιρετικά ρίχνουμε μισό ποτήρι φρέσκο γάλα.
    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Μεσημεριανό
    Όλες οι εποχές
    Κυρίως πιάτο
    • Xοιρινό με λαχανικά & άσπρη σάλτσα

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Φρυγανιές Σίτου 250g
    250 γρ
    3,56 Ε/ κιλ
    €0,89
  • Τριμμένο Τυρί Κεφαλοτύρι 200gr
    200 γρ
    12,6 Ε/ κιλ
    €2,52
  • Κρέμα Γάλακτος 200 ml
    200 ml
    6,2 Ε/ λιτ
    €1,24
  • ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΛΕΥΚΑ AGARICUS 'ΓΙΓΑΣ' ΠΟΛΩΝΙΑΣ 500 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο