• Βρείτε το ΑΒ σας
  • ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ
    GR
    • EN

ΖΗΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ

Έτοιμοι για τα Χριστούγεννα!!

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και μαζί τους τα δώρα, τα τραπέζια και οι οικογενειακές στιγμές. Η Ζωή είναι εδώ για να σας βοηθήσει να κάνετε την «Ζωή» σας πιο εύκολη! Τα βήματα είναι απλά:

1. Ξεκινήστε με ένα καλό ξεσκόνισμα! Ξεσκονίστε έπιπλα, ράφια, κορνίζες και φωτιστικά, και δώστε ιδιαίτερη έμφαση στην καθαριότητα του μπάνιου, της κουζίνας και του σαλονιού, γιατί αυτά είναι τα μέρη του σπιτιού που θέλουμε να μας βγάλουν ασπροπρόσωπους στους επισκέπτες των γιορτών. Σύμμαχος για γρήγορο και αποτελεσματικό καθάρισμα είναι τα AJAX Sprays που παρέχουν λύσεις για όλους τους χώρους του σπιτιού.

2. Επόμενο βήμα: Η είσοδος του σπιτιού! Μια καθαρή και περιποιημένη είσοδος, με γυαλισμένο πόμολο, αστραφτερά καθαρά πλακάκια και ένα Χριστουγεννιάτικο στεφάνι, είναι ό,τι καλύτερο για να καλωσορίσει τους επισκέπτες σας και να αναδείξει το εορταστικό πνεύμα της περιόδου.

3. Αφού τελειώσαμε το καθάρισμα, έρχεται η διακόσμηση! Τα στεφάνια, τα στολίδια, τα κεράκια, τα βαζάκια και τα φαναράκια είναι απαραίτητα για τον στολισμό του σπιτιού, καθώς μας προετοιμάζουν για τις γιορτές και μας φέρνουν πιο κοντά στην οικογένεια. Τοποθετήστε τα σε κοινόχρηστους και προσωπικούς χώρους και αλλάξτε την εικόνα του σπιτιού σας καθόλη τη διάρκεια των γιορτών.

4. Το έλατο! Μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα, ήρθε η ώρα να στολίσουμε το καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Καθίστε όλοι μαζί σαν οικογένεια για να το στολίσετε, βάζοντας ο καθένας την δική του προσωπική πινελιά και ζήστε την στιγμή, ειδικά αν συνδυάζεται και με τους ήχους Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Μάλιστα, ένα συνηθισμένο κουτί από χαρτόνι, καλυμμένο με εορταστικό περιτύλιγμα είναι μια πολύ καλή ιδέα για την απόκρυψη της βάσης του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Αφού τελειώσει το δέντρο μην ξεχάσετε να σκουπίσετε και έπειτα να σφουγγαρίσετε με ένα AJAX Fete des Fleurs που εκτός από αστραφτερή καθαριότητα προσφέρει και υπέροχο άρωμα στο σπίτι σας!

5. Τελευταία πινελιά: Το κουτί των ευχών! Επιλέξτε ένα σημείο στο καθιστικό και τοποθετήστε ένα μικρό χρωματιστό κουτί και κάποια χαρτάκια σημειώσεων δίπλα του και ζητήστε από όποιον σας επισκέπτεται να γράψει ανώνυμα μια ευχή και να την βάλει μέσα στο κουτί. Παραμονή Χριστουγέννων ανοίξτε το κουτί και τακτοποιήστε τις ευχές πάνω, κάτω και γύρω από το δέντρο και στο εορταστικό τραπέζι καθίστε όλοι μαζί και διαβάστε τις, ζώντας στην μαγεία των γιορτών.

Ήρθε ο χειμώνας, αρχίζουν τα μαγειρέματα! Ένας οδηγός για ενδελεχή καθαριότητα κουζίνας!

Μπαίνει ο χειμώνας και η όρεξη για να πάρουν φωτιά τα μάτια της κουζίνας ολοένα και αυξάνεται. Προετοιμάστε την κουζίνα σας ώστε να είναι έτοιμη για το επόμενο φαγητό που θα μαγειρέψετε.

1. Καθαρίστε το νεροχύτη. Βρέξτε όλο το νεροχύτη με ζεστό νερό και ψεκάστε με το AJAX SPRAY KITCHEN σε όλη την επιφάνεια. Τρίψτε με ένα βαμβακερό πανάκι ή σφουγγάρι. Για τους δύσκολους λεκέδες, ειδικά κοντά στο σιφόνι, μπορείτε να πάρετε μια οδοντόβουρτσα και να τους τρίψετε για να φύγουν. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό.

2. Πολλές φορές αναβάλουμε η ξεχνάμε να καθαρίσουμε τον απορροφητήρα και μαζεύει λίπη. Ήρθε η ώρα λοιπόν να αναλάβετε δράση. Πιάστε το AJAX SPRAY KITCHEN που χρησιμοποιήσατε πριν και με ένα σφουγγάρι τρίψτε τον απορροφητήρα, μετά από λίγο καθαρίστε τον με ένα πανάκι για να γίνει καθαρός σαν καινούριος.

3. Συνεχίστε με το ίδιο καθαριστικό και περάστε τους πάγκους της κουζίνας με ένα πανάκι προκειμένου να τοποθετήσετε σε καθαρό χώρο τα προϊόντα που επρόκειτο να χρησιμοποιήσετε στην προετοιμασία του επόμενου φαγητού σας.

4. Καθώς το χειμώνα χρησιμοποιούμε πιο συχνά τον ηλεκτρικό φούρνο και το φούρνο μικροκυμάτων μπορείτε να τα απολυμάνετε πολύ καλά χρησιμοποιώντας το  AJAX SPRAY OVEN που εξειδικεύεται στον καθαρισμό φούρνων με παράλληλη απομάκρυνση των μικροβίων.

5. Επειδή η κουζίνα συνήθως μυρίζει μετά το μαγείρεμα, ειδικά σε περιπτώσεις που έχετε μαγειρέψει φαγητά όπως ψάρι. Ένας ιδανικός τρόπος για να ολοκληρώσετε το καθάρισμα, είναι να σκουπίσετε το πάτωμα με την ηλεκτρική σκούπα για να απορροφηθούν οι σκόνες και στη συνέχεια σφουγγαρίστε με ένα από τα αγαπημένα σας καθαριστικά πατώματος AJAX FEΤΕ DES FLEUR.  Έτσι, η κουζίνα σας θα αποκτήσει την κατάλληλη μυρωδιά που θα σας εμπνεύσει να αναδείξετε  τις μαγειρικές σας επιδόσεις!

Κάναμε χαλιά , σειρά έχουν οι ντουλάπες!!!

Και αφού ζεστάναμε το σπίτι μας στρώνοντας χαλιά, ήρθε η ώρα να κατεβάσουμε τα χειμερινά μας ρούχα και να μαζέψουμε τα καλοκαιρινά μας. Μπορεί να ακούγεται κουραστικό όμως στην πραγματικότητα μπορεί να γίνει εύκολο και γρήγορο.
1.    Σε πρώτη φάση, ελευθερώστε κρεβάτι ή καναπέ για να τοποθετήσετε σε στοίβες τα καλοκαιρινά  σας  ρούχα ώστε να είναι έτοιμα να τα συμμαζέψετε στην αποθήκη σε ειδικές  σακούλες ώστε να μη σας σκονιστούν για τον υπόλοιπο μισό χρόνο που θα βρίσκονται εκεί.
2.    Αφού έχετε αδειάσει την ντουλάπα, πιάστε ένα AJAX SPRAY 4 σε 1 και με ένα πανάκι καθαρίστε όλες τις επιφάνειες  προκειμένου να απορροφήσει τις σκόνες αλλά και να μυρίσει όμορφα.
3.    Η ντουλάπα είναι έτοιμη να υποδεχτεί τα χειμερινά σας ρούχα. Μπορείτε να τα ταξινομήσετε ανά περίσταση : δουλειά / γυμναστήριο / καθημερινά/ βραδινά. Θα σας φανεί πιο εύκολο στο να αποφασίζετε τι θα φορέσετε επιλέγοντας από την κατάλληλη κάθε φορά στήλη με ρούχα.
4.    Η παπουτσοθήκη έχει τη σειρά της. Βάλτε ετικέτες στα κουτιά των παπουτσιών που δεν θα χρησιμοποιήσετε σύντομα, έτσι ώστε όταν έρθει και πάλι το καλοκαίρι δεν θα χρειάζεται να ψάχνετε για ώρα αυτά που θα θέλετε να φορέσετε.
5.    Τέλος, μπορείτε να δείτε όλη αυτή τη διαδικασία σαν μία ευκαιρία που σας δίνετε κάθε εξάμηνο να κάνετε ένα ξεκαθάρισμα ρούχων και παπουτσιών ώστε να δώσετε όσα δε θα φορέσετε και να αδειάσει λίγο περισσότερο ο χώρο σας!

Ήρθε η ώρα να στρώσουμε τα χαλιά μας

Τα κρύα έφτασαν και ήρθε ο καιρός να ζεστάνουμε το σπίτι μας τοποθετώντας τα χαλιά μας σε όλους τους χώρους. Η Ζωή είναι ξανά κοντά σας για να μοιραστεί συμβουλές που αφορούν το στρώσιμο των χαλιών.

1.    Προτού στρώσετε τα χαλιά σας για το χειμώνα σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα το πάτωμα για να εξαφανιστεί κάθε ίχνος σκόνης. Έπειτα σφουγγαρίστε με ένα AJAX Fête des Fleurs προκειμένου να κάνετε το πάτωμα πεντακάθαρο και να μυρίζει υπέροχα ώστε να είναι έτοιμο για να τοποθετήσετε τα καθαρά χαλιά σας.
2.    Πριν αρχίσετε να απλώνετε τα χαλιά σας μπορείτε να απομακρύνετε όλα τα έπιπλα που βρίσκονται γύρω σας αφήνοντας έτσι ελεύθερο χώρο για να γίνει το ρολάρισμα των χαλιών ακόμη πιο εύκολο και γρήγορο.
3.    Μετακινείται συνέχεια το χαλί και γλιστράτε; Η Ζωή σας προτείνει να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητες ταινίες διπλής όψης για να μείνει το χαλί σας σταθερό στο πάτωμα. Αν τυχόν και θελήσετε να του αλλάξετε θέση μπορείτε να αφαιρέσετε τα υπολείμματα της κόλλας με καυτό νερό αναμιγμένο με το αγαπημένο σας καθαριστικό πατώματος AJAX.
4.    Εάν κάποια από τα έπιπλα θα πρέπει να πατήσουν πάνω στο χαλί φροντίστε να τοποθετήσετε ειδικά πατάκια από τσόχα ή άλλο υλικό ώστε να μειωθεί η φθορά που πιθανόν θα υποστεί το χαλί από το βάρος.
5.    Για το τελείωμα, αν θέλετε ο χώρος σας να δείχνει ακόμη πιο περιποιημένος και καθαρός πιάστε ένα πανάκι AJAX για όλες τις επιφάνειες και ένα AJAX για τα τζάμια για να καθαρίσετε τα έπιπλα που μετακινήσατε καθώς και τις τυχόν γυάλινες επιφάνειες τους. Το σπίτι σας είναι πανέτοιμο για να καλωσορίσει τις κρύες μέρες που έρχονται.

Πως να οργανώσετε εύκολα και γρήγορα ένα τραπέζι στο σπίτι

Το φθινόπωρο έφτασε και ήρθε η ώρα να ζεστάνετε το σπίτι σας διοργανώνοντας ένα φθινοπωρινό τραπέζι για τους φίλους σας. Δε χρειάζεται να αγχώνεστε για την οργάνωση και το καθάρισμα, αφού η Ζωή είναι εδώ για να σας δώσει tips για γρήγορη και σίγουρη επιτυχία του τραπεζιού!
1)    Ξεκινάμε από την καθαριότητα των τζαμιών. Δεν χρειάζεται να καθαρίσετε τα τζάμια σε όλο το σπίτι! Εστιάστε στο χώρο που θα κάνετε το τραπέζι και χρησιμοποιήστε το αγαπημένο σας AJAX για 100% αόρατα τζάμια!
2)    Μετά προχωράμε στο μπάνιο...δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι καλεσμένοι θα χρησιμοποιήσουν το μπάνιο οπότε πρέπει να καθαρίσουμε το μπάνιο από τα άλατα και να δώσουμε μια ευχάριστη μυρωδιά στο χώρο. Όσο για τις πετσέτες χεριών, προτείνεται να τοποθετηθούν μικρά πετσετάκια για το πλύσιμο των χεριών μαζί με ένα καλάθι όπου θα απορρίπτονται μετά τη χρήση αντί μια ενιαίας πετσέτας.
3)    Αποστολή κουζίνα....ψεκάστε τους πάγκους της κουζίνας με AJAX Kloron που περιέχει χλώριο ώστε να εξουδετερώσετε όλα τα μικρόβια που απειλούν την υγιεινή του χώρου και των οικοσυσκευών σας. Μην ξεχνάτε ότι μετά το ψέκασμα καλό είναι να μην κόβουμε το κρέας στο ίδιο σημείο που κόβουμε τα λαχανικά.
4)    Ας προχωρήσουμε στο σαλόνι! Σκούπιστε πρώτα το πάτωμα με την ηλεκτρική σας σκούπα ώστε να φύγει όλη η σκόνη και μετέπειτα σφουγγαρίστε με το αγαπημένο σας άρωμα AJAX fete des Fleurs για να μυρίσει το σπίτι καθαριότητα.
5)    Αφού τελειώσει η βραδιά φροντίστε να έχετε διαθέσιμο χώρο στο ψυγείο για να αποθηκεύσετε τυχόν φαγητό που μπορεί να περισσέψει. Θυμηθείτε όμως να καθαρίσετε με ένα AJAX Spray και ένα νωπό πανάκι το χώρο στο ράφι αλλά και το σκέυος αποθήκευσης προκειμένου να μην λερωθεί το ψυγείο σας. 


Φθινόπωρο: Καιρός να οργανωθούμε!

1.    Αυτή είναι η κατάλληλη εποχή για να εστιάσετε στις βιβλιοθήκες σας. Ξεχωρίστε τα βιβλία που θέλετε να κρατήσετε και χαρίστε αυτά που δεν θέλετε. Καθαρίστε καλά τις βιβλιοθήκες με το κατάλληλο προϊόν, όπως το AJAX Spray 4 σε 1, οργανώστε και ξεσκονίστε τα βιβλία σας και τοποθετήστε τα ξανά. Βοηθείστε τα παιδιά σας να κάνουν το ίδιο με τις δικές τους βιβλιοθήκες. 

2.    Επιχείρηση ντουλάπα: Αδειάστε τελείως τις ντουλάπες και τα συρτάρια σας και σκεφθείτε τι πρόκειται να ξαναφορέσετε και τι όχι. Χαρίστε ό,τι δεν πρόκειται να ξαναφορέσετε και αποθηκεύστε τα καλοκαιρινά ρούχα, εκτός από ένα – δυο κομμάτια. Καθαρίστε καλά το εσωτερικό κάθε ντουλάπας και συρταριού και τακτοποιήστε τα ρούχα ανά είδος (μπλούζες, παντελόνια κλπ), ή ανά περίσταση (γραφείο, σπίτι, βόλτα).  

3.    Καθαρίστε τις μεγάλες συσκευές του σπιτιού που κάνουν καθημερινά τις βαριές και σημαντικές δουλειές: Πλυντήριο πιάτων, πλυντήριο ρούχων και στεγνωτήριο.  Φροντίστε τα μηχανήματα που καθαρίζουν για εσάς.

4.    Απολυμάνετε τις ηλεκτρονικές συσκευές σας: Το laptop ή το PC μαζί με το πληκτρολόγιο και το ποντίκι μπορούν να μετατραπούν σε εστίες μόλυνσης. Με ένα σεσουάρ απομακρύνετε σε πρώτη φάση τη σκόνη. Στη συνέχεια εφαρμόστε ένα ειδικό καθαριστικό με μπατονέτες και κάντε τα να λάμψουν! Μπορείτε επίσης να ψεκάσετε με ένα από τα AJAX sprays για τα τζάμια ένα πανάκι και να σκουπίσετε την οθόνη.

5.    Μην αμελήσετε να φροντίσετε και τους εξωτερικούς χώρους, το μπαλκόνι ή τον κήπο σας και προετοιμάστε τα για το χειμώνα. Καθαρίστε τα έπιπλα εξωτερικού χώρου και αν χρειαστεί, αποθηκεύστε ή σκεπάστε τα.

5 συμβουλές για ένα πεντακάθαρο σπίτι μετά τις διακοπές

1.    Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να απαλλαγείτε από την σκόνη που μαζεύτηκε τον καιρό που ήσασταν διακοπές. Ξεκινήστε λοπόν σκουπίζοντας όλο το σπίτι με την ηλεκτρική σκούπα. Στη συνέχεια σφουγγαρίστε τα πατώματα με ένα από τα αγαπημένα σας αρώματα  AJAX Fete de Fleurs για να μοσχομυρίσει το σπίτι σας και πάλι μετά από την κλεισούρα της περιόδου που λείπατε.

2.    Σειρά έχουν τα τζάμια και οι γυάλινες επιφάνειες. O ήλιος και η υγρασία του καλοκαιριού επηρεάζουν την εικόνα και τη λάμψη των τζαμιών. Χρησιμοποιήστε λοιπόν το αγαπημένο σας προϊόν απο τη σειρά AJAX για τα τζάμια και γυάλινες επιφάνειες, για να τα κάνετε να αστράφτουν ξανά.

3.    Μεγάλη προσοχή πρέπει να δώσετε στο μπάνιο. Επειδή λείπατε καιρό πρέπει αρχικά να κάνετε απολύμανση.  Γι’ αυτό μπορείτε να ξεκινήσετε με τα AJAX απολυμαντικά για τις πιο ευαίσθητες περιοχές με τις περισσότερες εστίες μικροβίων (καθαρίζοντας την επιφάνεια που έχετε χρησιμοποιήσει το προϊόν μετά από 10 λεπτά).  Αφού έχετε απολυμάνει λοιπόν τον χώρο σας, ένα από τα ΑJAX Sprays για το μπάνιο είναι ιδανικό για ακόμα περισσότερη καθαριότητα και φρεσκάδα.

4.    Ήρθε η ώρα της κουζίνας. Ένα έξυπνο κόλπο για να καθαρίσετε και να ξεβουλώσετε το νεροχύτη  είναι να ρίξετε καυτό νερό σε όλη την επιφάνεια και στο σιφόνι. Αφού κάνετε αυτό, σκουπίστε και σφουγγαρίστε την κουζίνα με καθαριστικό πατώματος AJAX και συνδυάστε το με AJAX Sprays για την κουζίνα ώστε να πετύχετε απόλυτη καθαριότητα!

5.    Για να ολοκληρώσετε και να έχετε ένα καθαρό σπιτί ώστε να ξεκινήσετε όμορφα τη νέα σεζόν, φροντίστε το υπνοδωμάτιο. Αλλάξτε πρώτα τα σεντόνια. O συνδιασμός των πλυμένων σεντονιών με τα ευωδιαστά αρώματα από το σφουγγάρισμα με το AJAX Fete de Fleurs θα σας προσφέρει μια αίσθηση αναζωογόνησης.

Καθημερινές δουλειές για ένα σπίτι πάντα καθαρό!

1.    Κάντε την καθημερινή καθαριότητα οικογενειακή υπόθεση. Ο καθένας μπορεί να αναλάβει συγκεκριμένο μέρος από τις καθημερινές δουλειές. Κάντε τα παιδιά να το δουν σαν παιχνίδι, ορίζοντας συγκεκριμένο χρόνο για να τελειώσουν όλα και χρονομετρώντας: ο πιο γρήγορος κερδίζει παγωτό!

2.    Καθημερινές πρωινές δουλειές: Τακτοποιήστε τα υπνοδωμάτια, στρώστε τα κρεβάτια, καθαρίστε τους πάγκους και τις επιφάνειες στο μπάνιο, σκουπίστε τους κοινόχρηστους χώρους, βγάλτε τα σκουπίδια έξω. Κάντε τις δουλειές αυτές μετά το πρωινό, και πριν να ξεκινήσετε για τη βόλτα ή το μπάνιο σας.

3.    Καθημερινές βραδινές δουλειές: Πλύνετε τα πιάτα ή βάλτε πλυντήριο πιάτων, καθαρίστε τους πάγκους της κουζίνας, τακτοποιήστε τους κοινόχρηστους χώρους.

4.    Αν έχετε μικρά παιδιά, τοποθετείστε μεγάλα πλαστικά κουτιά σε κάθε δωμάτιο, όπου τα παιδιά θα τοποθετούν όλα τα παιχνίδια τους και υιοθετήστε ένα σύστημα επιβράβευσης για τον πιο τακτικό.

5.    Τους καλοκαιρινούς μήνες το μπάνιο είναι το πιο πολυσύχναστο δωμάτιο του σπιτιού. Είναι σημαντικό, να το κρατάμε  στεγνό για να αποφύγουμε τη μούχλα και τις εστίες μόλυνσης που δημιουργούν η ζέστη και η υγρασία. Αφήνετε πάντα ένα ανοιχτό παράθυρο για να αερίζεται και να στεγνώνει γρήγορα.


Ξαφνικές επισκέψεις; Καθαρίστε το σπίτι σε 30 μόνο λεπτά.

1. Οργανωθείτε! Διατηρείτε πάντα τα αγαπημένα σας καθαριστικά προϊόντα και εργαλεία μέσα σε έναν κουβά ή άλλο αδιάβροχο κουτί, ώστε να μπορείτε να τα πάρετε όλα μαζί και να καθαρίζετε όποιο χώρο θέλετε κάθε φορά. Βάλτε στη λίστα: Φτερό ξεσκονίσματος ή ξεσκονόπανο, πανιά με μικροΐνες, AJAX πολυκαθαριστικό, AJAX απολυμαντικό και  AJAX για τα τζάμια. Βάλτε το κινητό σας να σας χρονομετρήσει, για να ξέρετε την επόμενη φορά πόσο χρόνο χρειάζεστε πραγματικά για την καθαριότητα-αστραπή και ξεκινήστε!

2. Το μπάνιο χρειάζεται την μεγαλύτερη προσοχή, καθώς όλοι οι επισκέπτες μπαίνουν στο WC για να πλύνουν τα χέρια τους!  Ψεκάστε με το AJAX τις επιφάνειες και περάστε τες με ένα καλά στραγγισμένο, νωπό πανί με μικροΐνες. Αν βιάζεστε ακόμη περισσότερο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πανάκια καθαρισμού AJAX.

3. Συμμαζέψτε την κουζίνα! Αν έχετε πλυντήριο κρύψτε όλα τα άπλυτα πιάτα μέσα, αν όχι τότε θα πρέπει γρήγορα-γρήγορα να τα πλύνετε και να τα βάλετε στη θέση τους.

4. Περάστε όλο το σπίτι με την ηλεκτρική σκούπα – θυμηθείτε, όμως, ότι πρόκειται για την καθαριότητα-αστραπή και επικεντρωθείτε σε ό,τι φαίνεται, αφήνοντας τα δύσκολα σημεία για μια άλλη μέρα. Στη συνέχεια σφουγγαρίστε όλο το σκουπισμένο σπίτι με το αγαπημένο σας άρωμα.

5. Τελειώσατε! Ανάψτε αρωματικά κεράκια ή ψεκάστε με ένα αρωματικό χώρου και απολαύστε το έργο σας! Πρέπει να ήταν 30 λεπτά! Μπράβο!


Προετοιμάστε το εξοχικό για ξένοιαστες καλοκαιρινές διακοπές.

1.    Ανοίξτε πόρτες και παράθυρα και αφήστε το σπίτι να αεριστεί καλά, για αρκετή ώρα. Ειδικά αν το σπίτι ήταν κλειστό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

2. 
   Ξεκινήστε την καθαριότητα από τους εξωτερικούς χώρους, ώστε να μην μεταφέρεται βρωμιά και σκόνη στο εσωτερικό του σπιτιού, όταν το έχετε καθαρίσει. Βεράντες, μπαλκόνια, πυλωτές: Σκουπίστε και μετά σφουγγαρίστε έχοντας προσθέσει στον κουβά με το νερό AJAX. Αν έχετε την άνεση, ξεπλύνετε με το λάστιχο και τη σκούπα και ξεπλύνετε και τα παντζούρια για να φύγει η σκόνη.

3.
    Στους χώρους υποδοχής, κάντε με τη σειρά ξεκινώντας πάντα από πάνω προς τα κάτω: ταβάνι, φωτιστικά οροφής, ψηλά ράφια, κορνίζες, τζάμια, έπιπλα, πατώματα. Έτσι θα είστε σίγουρες ότι όλη η σκόνη και η βρωμιά που θα αφαιρεθεί από πάνω δεν θα πέσει και θα λερώσει κάτι που καθαρίσατε ήδη.

4.    Στην κουζίνα, απολυμάνετε τον πάγκο, τις επιφάνειες των ντουλαπιών, τα εσωτερικά των συρταριών και ντουλαπιών και το ψυγείο. Αφήστε μπουκαλάκια ή βαζάκια με ξύδι ανοιχτά, χωρίς καπάκι, κοντά στα σημεία που εντοπίζετε οσμές. Η ατμόσφαιρα θα καθαρίσει και μόλις κλείσετε και απομακρύνετε το μπουκαλάκι ή το βαζάκι η μυρωδιά του ξυδιού θα εξαφανιστεί.

5.  
  Στο μπάνιο του εξοχικού έχουμε συχνά θέμα με τα άλατα. Χρησιμοποιείστε ένα εξειδικευμένο προϊόν, όπως το νέο AJAX κατά των αλάτων και καθαρίστε με αυτό όλα τα είδη υγιεινής και τα πλακάκια του ντους.
Απολαύστε το εξοχικό σας, πεντακάθαρο, όπως σας αξίζει! Καλές διακοπές!


5 απλά tips για να έχετε την Άνοιξη κάθε μέρα στο σπίτι σας!

1.    Εξαλείψτε κάθε στίγμα από τα τζάμια των παραθύρων σας! Ψεκάστε τα με AJAX spray τζαμιών και καθαρίστε τα σχολαστικά με ένα φύλλο εφημερίδας, τόσο από την εσωτερική όσο και από την εξωτερική πλευρά και αφήστε το φως του ήλιου να μπει και να λούσει τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού! Καθαρίστε προσεκτικά και τους καθρέφτες του σπιτιού για να πολλαπλασιάσετε το φως που θα διαχέεται.

2.    Ανανεώστε τους χώρους του σπιτιού που περνάτε τις περισσότερες ώρες, δίνοντάς τους χρώμα! Αντικαταστήστε τις σκούρες και βαριές κουρτίνες με ανάλαφρα λινά ή βαμβακερά υφάσματα σε φωτεινά χρώματα. Στολίστε τους καναπέδες σας με πολύχρωμα φλοράλ μαξιλάρια ή ριχτάρια και αλλάξτε διάθεση!

3.    Δώστε ανοιξιάτικη πνοή στο μπάνιο σας! Εξαφανίστε κάθε ίχνος από άλατα και κάντε το να λάμψει με το AJAX κατά των αλάτων.

4.    Χαρίστε ακόμα και στο τζάκι σας μία ανοιξιάτικη νότα. Καθαρίστε το καλά από τις στάχτες  του χειμώνα και διακοσμήστε το με κεριά και φανάρια και δώστε του μια εντελώς νέα εικόνα.

5.    Βάλτε σε μία γυάλα με νερό φέτες λεμονιού μαζί με δενδρολίβανο και μερικές σταγόνες βανίλια. Η διακριτική και δροσερή μυρωδιά του θα δώσει ανάσα φρεσκάδας σε όλο το σπίτι.


Ντουλάπες εν… τάξει!

Η «επιχείρηση ντουλάπα» απαιτεί χρόνο, γι’ αυτό όταν αρχίσετε πρέπει να είστε σίγουρες ότι δεν έχετε κάτι άλλο προγραμματισμένο. Οπλιστείτε με υπομονή και ξεκινήστε!

1.    Πρώτο και σημαντικότερο βήμα: αδειάστε εντελώς την ντουλάπα σας! Απλώστε ό,τι υπάρχει μέσα στην ντουλάπα σας επάνω στο κρεβάτι ώστε να μπορέσετε να τα ξεχωρίσετε.

2.    Καθαρίστε καλά το εσωτερικό της ντουλάπας σας με AJAX. Δώστε έμφαση στις γωνίες και τα ψηλά σημεία που δεν μπορείτε να προσεγγίσετε όταν η ντουλάπα είναι γεμάτη. Αφού καθαρίσετε και το τελευταίο συρτάρι, βάλτε πουγκιά με αποξηραμένη λεβάντα ή κομμάτια αρωματικού σαπουνιού για να δώσετε ένα επιπλέον άρωμα φρεσκάδας.

3.    Ώρα για ξεκαθάρισμα! Χωρίστε ρούχα από αξεσουάρ και πάρτε μία απόφαση για το τι θα κρατήσετε, τι θα αποθηκεύσετε, τι θα δωρίσετε και τι θα ανακυκλώσετε. Ένας βασικός κανόνας είναι πως ότι δεν έχετε φορέσει τα τελευταία δύο χρόνια, καλό είναι να το δωρίσετε. Εξαίρεση αποτελούν τα ακριβά και κλασικά κομμάτια και τα βραδινά ρούχα τα οποία έτσι κι αλλιώς φοριούνται σπάνια.

4.    Οργανωθείτε! Στόχος είναι να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη, γι’ αυτό κάθε ρούχο πρέπει να έχει τη θέση του. Μπορείτε να τα οργανώσετε ανά είδος, ανά συχνότητα χρήσης ή χρωματικά. Προτιμήστε να έχετε εύκολη πρόσβαση στα ρούχα που φοράτε πιο συχνά ώστε να ετοιμάζεστε εύκολα και γρήγορα.

5.    Ένα έξυπνος τρόπος για να αποφύγετε την υγρασία και να διατηρηθούν τα ρούχα σας φρέσκα είναι να δέσετε με μια κορδέλα μία δέσμη με κιμωλίες και να τις κρεμάσετε σε ένα σημείο, όπου δεν θα μπορούν να λερώσουν κάποιο ρούχο.

Ομορφαίνουμε τη βεράντα και το μπαλκόνι μας!

1.    Καθαριότητα σε λιγότερο από 10 λεπτά! Με ένα βρεγμένο σφουγγάρι με καθαριστικό AJAX περάστε τις επιφάνειες των επίπλων, για να αφαιρέσετε τη σκόνη του χειμώνα.  Καλό, επίσης, θα ήταν τα ξύλινα έπιπλα  να τα περάσετε και με ένα ειδικό βερνίκι που θα τα προστατεύσει από τον καιρό και από τα έντομα. Έτσι, θα τα κρατήσετε για πάντα!

2.    Ανοιξιάτικη καθαριότητα και για την τέντα! Καθαρίστε με μια σκούπα τις τέντες σας. Αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό θα πρέπει κλείνοντας σιγά-σιγά την τέντα σας και όπως αυτή τυλίγεται,  να καθαρίζετε ό,τι λεκέ βρίσκετε ανεβαίνοντας σε μια σκάλα.  Να θυμάστε πάντα να χρησιμοποιείτε κρύο  νερό για το καθάρισμα της τέντας σας. Το ζεστό νερό υπάρχει κίνδυνος να  συρρικνώσει τις ίνες του υφάσματος.

3.    Στα κάγκελα! Ελέγξτε τα κάγκελα της βεράντας. Καθαρίστε πρώτα την επιφάνεια με μια σκληρή βούρτσα και έπειτα πλύνετε καλά τα κάγκελα και στεγνώστε τα με ένα πανί.  Αν αυτό που υπάρχει πάνω τους είναι περισσότερο σκουριά, τότε αφού τα περάσετε με τη βούρτσα,  περάστε τα ένα βαψιματάκι για να τα ανανεώσετε και να ανανεωθείτε και εσείς.

4.    Ανανέωση με χρώμα! Γλάστρες, ξύλινα έπιπλα, κάγκελα, επιλέξτε τον καμβά σας και τα αγαπημένα σας χρώματα και δημιουργήστε αφήνοντας και τα παιδιά σας να γίνουν μικροί ζωγράφοι!

5.    Γλάστρες για φάγωμα ή γλάστρες για προστασία; Φυτέψτε σε ζαρντινιέρες αρωματικά βότανα, για γεύση στο φαγητό, και υπέροχο άρωμα στη βεράντα:  θυμάρι, ρίγανη, μέντα, δυόσμο... Μπορείτε να τοποθετήσετε φυτά που αντιπαθούν τα κουνούπια, για προστασία στις βραδιές σας. Επιλέξτε βασιλικό,  λεβάντα, αρμπαρόριζα,  αγήρατο  που θα δώσουν και περισσότερο χρώμα!


Τα βασικά βήματα για να υποδεχθούμε την Άνοιξη στο σπίτι!

1.    Ήρθε η Άνοιξη! Ξεκινάμε με μια γενικότερη καθαριότητα στο σπίτι..... και οι τοίχοι είναι το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε. Ρίξτε σε έναν κουβά με νερό μικρή ποσότητα από το αγαπημένο σας AJAX Fête des Fleurs, βρέξτε ένα πανάκι  και περάστε με αυτό τους τοίχους σας! Το άρωμα των λουλουδιών θα πλημμυρίσει το σπίτι φέρνοντας την Άνοιξη!

2.    Επόμενο βήμα, μάζεμα χαλιών. Εάν το χαλί σας δεν είναι πολύ λερωμένο απλώστε επάνω του μαγειρική σόδα, αφήστε την  για μισή ώρα και έπειτα καθαρίστε την με την ηλεκτρική σκούπα! Αποθηκεύστε το και του χρόνου θα είναι σαν καινούργιο!

3.    Μην ξεχάσετε  τα κλιματιστικά σας. Προγραμμάτισε άμεσα την ετήσια συντήρησή τους και την αλλαγή των φίλτρων. Ψεκάστε τα φίλτρα με μερικές σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας και αφήστε τα να δράσουν. Μόλις τα βάλετε να δουλέψουν, το υπέροχο άρωμα της βανίλιας θα κατακλύσει το σπίτι.

4.    Επιχείρηση ντουλάπες!  Ανοίξτε τις ντουλάπες σας και προετοιμαστείτε για τη νέα σεζόν. Μαζέψτε τα μάλλινα ρούχα και κάντε ένα καλό ξεκαθάρισμα: κρατήστε, πετάξτε, χαρίστε, ανακυκλώστε. Ελευθερώστε τις ντουλάπες σας, καθαρίστε με το AJAX Πολυκαθαριστικό, εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικό και είναι έτοιμες να υποδεχθούν την ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα.

5.    Καθαρισμός κουζίνας. Τα ντουλάπια και το ψυγείο πρέπει σίγουρα να καθαρίζονται 2 φορές τον χρόνο και αυτή η ώρα έφθασε. Αφαιρέστε το περιεχόμενο τους, καθαρίστε τα μέσα και έξω και πετάξτε ότι δεν χρειάζεστε. Για το ψυγείο, πλύνετε με μπόλικη σαπουνάδα ράφια και συρτάρια και φυσικά μην ξεχάσετε τα εσωτερικά λάστιχα της πόρτας!

6.    Ώρα για τα τζάμια. Γυαλίστε σχολαστικά όλα τα τζάμια του σπιτιού και κάντε τα να αστράψουν με το ΑJAX Spray Τζαμιών! Αφού ψεκάσετε, καθαρίστε τα με ένα πανί  μικροϊνών ή ένα κομμάτι εφημερίδα και τα τζάμια σας θα γίνουν αόρατα.

7.    Τέλος, καθαρίστε όλα εκείνα τα «δύσκολα» σημεία του σπιτιού: τα φωτιστικά, τα καλοριφέρ, τα κουρτινόξυλα, τις πόρτες, πάνω από τα ντουλάπια, τις δυσπρόσιτες γωνίες, πίσω από τα βαριά έπιπλα που συνήθως αποφεύγετε. Με το AJAX σύμμαχό σας θα λάμπουν όλα ξανά!

5 συνήθειες για κάθε μέλος της οικογένειας που κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητα στο σπίτι!

1.    Βάλτε στην είσοδο του σπιτιού μια παπουτσοθήκη! Μπαίνοντας το κάθε μέλος της οικογένειας θα πρέπει να βγάζει εκεί τα παπούτσια του βοηθώντας στο να είναι πάντα σε τάξη!
Μην ξεχνάτε μία φορά το μήνα να την περνάτε με ένα βρεγμένο πανάκι που θα έχετε ψεκάσει το αγαπημένο σας καθαριστικό.

2.    Το έξυπνο κουτί! Τοποθετήστε ένα μεγάλο κουτί στην κουζίνα ή στο καθιστικό για να βάζετε μέσα κλειδιά, στυλό και άλλα μικροπράγματα τα οποία συνηθίζετε όλοι να πετάτε από εδώ και από εκεί.

3. 
   Καθαρός καθρέφτης! Φροντίζουμε όλοι να καθαρίσουμε τον καθρέφτη του μπάνιου μετά το ντους ή το πλύσιμο των δοντιών!
Βάλτε σε μια γωνιά του μπάνιου το spray καθαριστικό τζαμιών, ώστε με ένα μόνο πέρασμα να είναι πάντα αστραφτερός.

4.    Μία δουλειά για τον καθένα! Μοιράστε τις συχνές εργασίες του σπιτιού, όπως το ξεσκόνισμα, το άδειασμα του πλυντηρίου, το πέταμα των σκουπιδιών ή το σφουγγάρισμα, ανάμεσα σε όλα τα μέλη της οικογένειας!
Βάλτε ένα μικρό σημείωμα στο ψυγείο με το ποιος αναλαμβάνει τι αυτή την εβδομάδα και μάθετε να το τηρείτε! Με πρόγραμμα και το AJAX σύμμαχό σας το σπίτι θα είναι πάντα πεντακάθαρο!

5.    Φροντίζω τα δικά μου! Ξεκινήστε από εσάς και εξηγήστε και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σας πως οτιδήποτε χρησιμοποιούμε μέσα στο σπίτι πρέπει να το γυρνάμε στην αρχική του θέση. Από το μπουφάν μας, το πιάτο του πρωινού, μέχρι το τηλεκοντρόλ.
Αυτή είναι μια πολύ βασική αρχή που θα σας λύσει τα χέρια, καθώς και δε θα χρειάζεται να συμμαζεύετε διαρκώς πεταμένα αντικείμενα!

Καθάρισμα κουζίνας μετά το πρωινό σε 7 βήματα!

1. Είναι πολύ σημαντικό κάθε μέλος της οικογένειας να μαζεύει το πιάτο και το ποτήρι του πρωινού του. Με αυτόν τον τρόπο σίγουρα θα γλιτώσεις σημαντικό χρόνο, καθιερώνοντάς το σαν οικογενειακή συνήθεια!

2. Για τα λάδια από το τηγάνισμα επάνω στις εστίες και στα γύρω πλακάκια, φρόντισε να τα καθαρίσεις επί τόπου με το κατάλληλο καθαριστικό, πριν το λάδι παγώσει. Έτσι, δεν θα χρειαστεί να τρίψεις ποτέ ξανά!

3. Για να μην δυσκολευτείς να αφαιρέσεις τα καμένα λίπη που μένουν το τηγάνι, ρίξε λίγο αλάτι αμέσως μόλις απομακρύνεις το φαγητό από το σκεύος. Θα διασπάσει τα λίπη και θα βοηθήσει στην εύκολη απομάκρυνσή τους.

4. Ένα καλό καθάρισμα της επιφάνειας που προετοίμασες το πρωινό είναι απαραίτητο! Πιάσε το AJAX και κάνε την κουζίνα σου να λάμπει ξανά!

5. Μην αφήσεις τα πιάτα για όταν επιστρέψεις! Γέμισε το νεροχύτη με χλιαρό νερό και ξέπλυνέ τα όσο τα υπολείμματα αφαιρούνται εύκολα!

6. Τα υπολείμματα στον νεροχύτη μπορεί επίσης να αποτελέσουν εστία μικροβίων. Πριν φύγεις, γέμισέ τον νερό, ρίξε λίγο υγρό καθαριστικό με απολυμαντική δράση και άφησέ το όλη μέρα να δράσει! Άδειασε το νερό όταν επιστρέψεις και το υγρό θα έχει κάνει τα μαγικά του!

7. Και φυσικά μην ξεχάσεις να πλύνεις φεύγοντας το σφουγγάρι με χλιαρό νερό και ένα καθαριστικό για όλες τις χρήσεις, για να φύγουν τα υπολείμματα τροφών!

7 tips καθαριότητας για το παιδικό δωμάτιο

1. Για το καθημερινό παιχνίδι, που ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, αφήστε στο παιδί σας λίγα, συγκεκριμένα παιχνίδια! Κρατήστε τα πιο περίπλοκα για το ΣΚ. Έτσι στο τέλος της ημέρας δεν θα χρειάζεται να μαζέψετε πάρα πολλά.

2. Προμηθευτείτε με μεγάλα, διάφανα κουτιά στα οποία θα αποθηκεύετε τα παιδικά παιχνίδια στο τέλος κάθε ημέρας.

3. Οι επιφάνειες που παίζει το μικρό σας, όπως το τραπεζάκι, πρέπει να απολυμαίνονται καθημερινά. Περάστε τις εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά με ένα βρεγμένο πανάκι με AJAX Απολυμαντικό.

4. Τα πλαστικά παιχνίδια είναι επίσης σημαντικό να καθαρίζονται συχνά. Βάλτε τα σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και λίγες σταγόνες καθαριστικό για όλες τις χρήσεις. Ξεπλύνετε, σκουπίστε με ένα πανάκι και έτοιμα.

5. Ρούχα πεταμένα παντού; Όχι πια! Μια κρεμάστρα τοίχου θα σας βοηθήσει να έχετε τακτοποιημένα όλα τα ρούχα που θα φορεθούν και την επόμενη ημέρα!

6.
Μην ξεχνάτε ότι και το ξύλινο/μεταλλικό κρεβάτι μπορεί να έχει μικρόβια, οπότε φροντίστε να το καθαρίζετε συχνά με ένα βρεγμένο πανάκι και το αγαπημένο σας καθαριστικό.

7.
Τελευταίο και πιο σημαντικό, μάθετε στα παιδιά σας τη σημασία της οργάνωσης και πόσο όμορφο είναι να βλέπουν το δωμάτιό τους καθαρό, έτσι θα συμβάλουν και αυτά στο να το διατηρούν οργανωμένο!

Οργανώνοντας την εβδομάδα!

Δευτέρα:
Βάλε στο φουλ την αγαπημένη σου μουσική και πάμε για ξεσκόνισμα. Όσο για τις οθόνες της τηλεόρασης και του υπολογιστή, καθάρισέ τες με Spray τζαμιών και θα γίνουν απίστευτα λαμπερές.

Τρίτη:
Σε 60’ θα έχεις σκουπίσει και θα έχεις σφουγγαρίσει 3..2..1..Σε χρονομετρώ! Α και μην το ξεχάσω… Στο σφουγγάρισμα γέμισε τον κουβά σου με ζεστό νερό και το αγαπημένο σου υγρό καθαριστικό για το πάτωμα, για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα & απολύμανση.

Τετάρτη:
Ημέρα για τις κρεβατοκάμαρες… Αλλαγή στα σεντόνια και λίγο συμμάζεμα στις ντουλάπες είναι απαραίτητο! Έφθασες κιόλας στα τζάμια; Διάλεξε μια ηλιόλουστη ημέρα για το καθάρισμά τους, καθώς όταν κάνει κρύο είναι επιρρεπή σε ρωγμές.

Πέμπτη:
Για να μη βλέπεις στον ύπνο σου τη στοίβα των άπλυτων ρούχων να “κατακλύζει” το σπίτι, όρισέ την ως ημέρα μπουγάδας! Τα καθαρά όμως ρούχα, θέλουν και καθαρή απλώστρα! Πριν το άπλωμα (κάθε φορά!!!) να την περνάς με ένα υγρό πανάκι που έχεις ρίξει λίγες σταγόνες υγρό καθαριστικό για όλες τις χρήσεις.

Παρασκευή:
Project μπάνιο! Όχι μην τρομάζεις… Έχεις το AJAX σύμμαχό σου! Για καλύτερη αποτελεσματικότητα πριν ψεκάσεις με το κατάλληλο spray, φρόντισε η μπανιέρα και τα πλακάκια να είναι απόλυτα στεγνά και ξεκίνα ψεκάζοντας από πάνω προς τα κάτω.

Σάββατο & Κυριακή:
Αφού έχεις οργανώσει τόσο τέλεια την εβδομάδα σου, μήπως να αφιερώσεις το ΣΚ στους αγαπημένους σου; Μαγείρεψε, κάλεσε φίλους και… Ζήσε το σπίτι σου!

*Οι αγορές AJAX ισχύουν για μια ή περισσότερες συναλλαγές
**Τα διαστήματα είναι 1ο) 16/02-15/04, 2ο) 18/04-28/06, 3ο) 29/06-13/09, 4ο) 14/09-08/11 και
5ο) 09/11- Ιανουάριος 2018


Προσθήκη στη λίστα αγορών
Φαίνεται ότι δεν έχετε ακόμη κάποια λίστα αγορών. Κάντε κλικ στο παρακάτω κουμπί για να δημιουργήσετε μια νέα λίστα.
Το συγκεκριμένο προϊόν περιλαμβάνεται ήδη σε αυτή τη λίστα.
Το προϊόν προστέθηκε στη λίστα