Πίτα παραδοσιακή της Κρήτης με ρύζι, συκωτάκια κοτόπουλου και αμύγδαλα
από Μυρσίνη Λαμπράκη

Δύσκολη
>60'
0/5
Μεσαίο
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 6 μερίδες
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα ξεφλουδισμένα (για τη γέμιση)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζωμό κοτόπουλου (για τη γέμιση)
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη (για τη γέμιση)
- 1 κουταλάκι γλυκού κύμινο (για τη γέμιση)
- 1/2 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο (για τη γέμιση)
- 1/2 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο (για τη γέμιση)
- 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα (για τη γέμιση)
- 1 κουταλάκι γλυκού πιπέρι (για τη γέμιση)
- 1 κουταλιά σούπας αλάτι (για τη γέμιση)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο αγελαδινό (για τη γέμιση)
- 2 (για το φύλλο) αβγά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες Κορίνθου (για τη γέμιση)
- 5 (για τη γέμιση) συκωτάκια κότας
- 1,5 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι αμερικάνικου τύπου (για τη γέμιση)
- 1/2 κοτόπουλο βρασμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια χωρίς τα κόκαλα (για τη γέμιση)
- 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα (για το φύλλο)
- 20 (για το φύλλο) αμύγδαλο λευκο
- 320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το φύλλο)
- 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι (για το φύλλο)
- 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για το φύλλο)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα ξεφλουδισμένα (για τη γέμιση)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζωμό κοτόπουλου (για τη γέμιση)
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη (για τη γέμιση)
- 1 κουταλάκι γλυκού κύμινο (για τη γέμιση)
- 1/2 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο (για τη γέμιση)
- 1/2 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο (για τη γέμιση)
- 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα (για τη γέμιση)
- 1 κουταλάκι γλυκού πιπέρι (για τη γέμιση)
- 1 κουταλιά σούπας αλάτι (για τη γέμιση)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο αγελαδινό (για τη γέμιση)
- 2 (για το φύλλο) αβγά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες Κορίνθου (για τη γέμιση)
- 5 (για τη γέμιση) συκωτάκια κότας
- 1,5 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι αμερικάνικου τύπου (για τη γέμιση)
- 1/2 κοτόπουλο βρασμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια χωρίς τα κόκαλα (για τη γέμιση)