facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΠόριτζ με σιμιγδάλι, μέλι Θάσου, μήλο, κανελογαρίφαλα και ξηρούς καρπούς
Ab logo
  • Πόριτζ με σιμιγδάλι, μέλι Θάσου, μήλο, κανελογαρίφαλα και ξηρούς καρπούς
Πόριτζ με σιμιγδάλι, μέλι Θάσου, μήλο, κανελογαρίφαλα και ξηρούς καρπούς

Πόριτζ με σιμιγδάλι, μέλι Θάσου, μήλο, κανελογαρίφαλα και ξηρούς καρπούς

από AB Food Stories
Εύκολη
1'- 30'
4/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

2 μερίδες
  • 60 g σιμιγδάλι ψιλό
  • 300 ml νερό
  • αλάτι
  • 200 ml γάλα ή χυμός πορτοκαλιού
  • 60 g μέλι
  • λίγο γαρίφαλο σε σκόνη
  • 2 μικρά μήλα
  • 3 κουτ. σούπας σταφίδες σουλτανίνες
  • 40 g αμύγδαλα
  • κανέλα
  • 60 g σιμιγδάλι ψιλό
  • 300 ml νερό
  • αλάτι
  • 200 ml γάλα ή χυμός πορτοκαλιού
  • 60 g μέλι
  • λίγο γαρίφαλο σε σκόνη
  • 2 μικρά μήλα
  • 3 κουτ. σούπας σταφίδες σουλτανίνες
  • 40 g αμύγδαλα
  • κανέλα

Ας μαγειρέψουμε

Ζεσταίνουμε ελαφρά το νερό, ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι με λίγο αλάτι και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 13-15 λεπτά, ανακατεύοντας ενδιάμεσα. Όταν μαλακώσει και ρουφήξει το νερό, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το γάλα ή τον χυμό πορτοκαλιού, λίγο γαρίφαλο σε σκόνη, 30 γρ. μέλι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε στα μπολ. Από πάνω μοιράζουμε τα μικρά μήλα σε φέτες, τις σταφίδες, τα αμύγδαλα, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα το μήλο και γαρνίρουμε με το 30 γρ. μέλι.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Πρωινό
Όλες οι εποχές
Γλυκό