Ας μαγειρέψουμε
Ζεσταίνουμε ελαφρά το νερό, ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι με λίγο αλάτι και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 13-15 λεπτά, ανακατεύοντας ενδιάμεσα. Όταν μαλακώσει και ρουφήξει το νερό, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το γάλα ή τον χυμό πορτοκαλιού, λίγο γαρίφαλο σε σκόνη, 30 γρ. μέλι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε στα μπολ. Από πάνω μοιράζουμε τα μικρά μήλα σε φέτες, τις σταφίδες, τα αμύγδαλα, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα το μήλο και γαρνίρουμε με το 30 γρ. μέλι.