facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΣαλάτα με παντζάρια και αρακά
Ab logo
  • Σαλάτα με παντζάρια και αρακά
Σαλάτα με παντζάρια και αρακά

Σαλάτα με παντζάρια και αρακά

από Μυρσίνη Λαμπράκη
Δύσκολη
31'- 60'
2/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 500 γρ. παντζάρια
  • 300 γρ. κουκιά μόνο τους σπόρους (εναλλακτικά αρακά)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι φρέσκο
  • τριμμένης παρμεζάνας
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί (για τη σάλτσα)
  • 1 πρέζα ζάχαρη, για νοστιμιά (για τη σάλτσα)
  • 500 γρ. παντζάρια
  • 300 γρ. κουκιά μόνο τους σπόρους (εναλλακτικά αρακά)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι φρέσκο
  • τριμμένης παρμεζάνας
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί (για τη σάλτσα)
  • 1 πρέζα ζάχαρη, για νοστιμιά (για τη σάλτσα)

Ας μαγειρέψουμε

Βράζετε τα παντζάρια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 20-30 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους, μέχρι να γίνουν τρυφερά. Ενώ είναι ακόμα ζεστά, σουρώνετε και ξεφλουδίζετε κάτω από τρεχούμενο νερό. Αφήνετε στην άκρη. Εν τω μεταξύ, βράζετε τον αρακά για 3-4 λεπτά σε ανάλατο νερό μέχρι να γίνουν τρυφερά. Σουρώνετε και φρεσκάρετε κάτω από κρύο νερό, έπειτα σουρώνετε άλλη μια φορά (έτσι θα διατηρηθούν πράσινα). Ξεφλουδίζετε τα κουκιά, ειδικά αυτά που είναι μεγαλύτερα από το νύχι του αντίχειρα. Κόβετε τα παντζάρια στη μέση, έπειτα κάθε μισό σε φέτες των ½ εκ. πάχος. Τοποθετείτε τις φέτες σε ένα μπολ. Ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Τώρα προσθέτετε τα κουκιά, τα κρεμμύδια και το μισό θυμάρι και ανακατεύετε για δεύτερη φορά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο θυμάρι και λίγες φλούδες τριμμένης παρμεζάνας.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Πάρτυ ενηλίκων,Δείπνο για Δυο
Άλλο
Χειμώνας
Σαλάτα