facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΤορτίγια ολικής με μύδια και κεφαλοτύρι
Ab logo
  • Τορτίγια ολικής με μύδια και κεφαλοτύρι
Τορτίγια ολικής με μύδια και κεφαλοτύρι

Τορτίγια ολικής με μύδια και κεφαλοτύρι

από AB FOODSTORIES
Μέτρια
1'- 30'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

6 μερίδες
  • 2 μεγάλες τορτίγιες
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 400 γρ. κεφαλοτύρι Ελασσόνας «ΑΒ Επιλογή», χοντροτριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας γλυκό μπούκοβο
  • 1/2 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο
  • 100 γρ. κατίκι Δομοκού
  • 1 ντομάτα, σε κυβάκια
  • τα φύλλα από 10 κλαράκια μαϊντανό και 5 κλαράκια δυόσμο, χοντροκομμένα
  • 500 γρ. μύδια, καθαρισμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, σπασμένη (για τα μύδια)
  • 7 ίνες σαφράν (για τα μύδια)
  • 15 ml ελαιόλαδο (για τα μύδια)
  • 30 ml ούζο (για τα μύδια)
  • 2 μεγάλες τορτίγιες
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 400 γρ. κεφαλοτύρι Ελασσόνας «ΑΒ Επιλογή», χοντροτριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας γλυκό μπούκοβο
  • 1/2 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο
  • 100 γρ. κατίκι Δομοκού
  • 1 ντομάτα, σε κυβάκια
  • τα φύλλα από 10 κλαράκια μαϊντανό και 5 κλαράκια δυόσμο, χοντροκομμένα
  • 500 γρ. μύδια, καθαρισμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, σπασμένη (για τα μύδια)
  • 7 ίνες σαφράν (για τα μύδια)
  • 15 ml ελαιόλαδο (για τα μύδια)
  • 30 ml ούζο (για τα μύδια)

Ας μαγειρέψουμε

Μύδια: Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά και ρίχνουμε τα μύδια με το ούζο. Σκεπάζουμε με το καπάκι, ώστε να ανοίξουν τα μύδια, και αμέσως μόλις ανοίξουν, αδειάζουμε με τρυπητή κουτάλα τα μύδια σε ένα ταψί. Επιστρέφουμε το ζουμί στη φωτιά, προσθέτουμε 30 ml νερό, το σαφράν και το δένουμε ελαφρά. Το σουρώνουμε σε ένα μπολ. Βγάζουμε την ψίχα από τα κελύφη και τη ρίχνουμε στο μπολ με το ζουμί. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, δυόσμο και πιπέρι. Επικάλυψη: Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με χοντροτριμμένο πιπέρι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Απλώνουμε πάνω στις τορτίγιες το μείγμα των τυριών και μετά τα μύδια, αφήνοντας κενό 1-2 εκ. από την άκρη, και τυλίγουμε σε ρολό. Λαδώνουμε εξωτερικά, πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα και ξαναλαδώνουμε. Ψήνουμε για 6-7 λεπτά, αφήνουμε λίγο να σταθούν και μετά κόβουμε σε ροδέλες διαγώνια και σερβίρουμε, αν θέλουμε, με φύλλα ρόκας.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Ορεκτικό