Κέικ σαν μπακλαβάς
από AB FOODSTORIES

Μέτρια
>30'
0/5
Μεσαίο
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 1 μερίδα
- 100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα (Για τη γέμιση)
- 2 φύλλα κρούστας
- 2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 125 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη), σε θ.δ.
- 125 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 100 ml γάλα
- 1 βανίλια, σκόνη
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού (Για το σιρόπι)
- 75 γρ. ζάχαρη καστανή (Για τη γέμιση)
- 1 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη (Για τη γέμιση )
- 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο, σε σκόνη (Για τη γέμιση)
- 30 γρ. βούτυρο, λιωμένο (Για τη γέμιση)
- 1/2 φλ. νερό (Για το σιρόπι)
- 3/4 φλ. ζάχαρη (Για το σιρόπι)
- 1 κ.σ. μέλι (Για το σιρόπι)
- 1 ξύλο κανέλα (Για το σιρόπι)
- 1 φλούδα από ακέρωτο λεμόνι (Για το σιρόπι)
- 100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα (Για τη γέμιση)
- 2 φύλλα κρούστας
- 2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 125 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη), σε θ.δ.
- 125 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 100 ml γάλα
- 1 βανίλια, σκόνη
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού (Για το σιρόπι)
- 75 γρ. ζάχαρη καστανή (Για τη γέμιση)
- 1 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη (Για τη γέμιση )
- 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο, σε σκόνη (Για τη γέμιση)
- 30 γρ. βούτυρο, λιωμένο (Για τη γέμιση)