Ab logo
  • Μελαχρινή Νάξου

Μελαχρινή Νάξου

από Funky Cook
Η Food Blogger FUNKY COOK - Εύα Μονοχάρη προτείνει ένα εορταστικό μενού με γεύση Ελλάδας - για επιδόρπιο η "Μελαχρινή Νάξου". Χρόνια πολλά!
Μελαχρινή Νάξου
Εύκολη
>60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά για

Συστατικά
16 μερίδες
  • 10 αβγά (για την καρυδόπιτα)
  • 200 g παξιμάδια σταρένια (για την καρυδόπιτα)
  • 300 g καρυδόψιχα (για την καρυδόπιτα)
  • 220 g ζάχαρη (για την καρυδόπιτα)
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη (για την καρυδόπιτα)
  • 1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη (για την καρυδόπιτα)
  • 2 κάψουλες βανιλλίνη (για την καρυδόπιτα)
  • 3 κουτ. γλυκού baking powder (για την καρυδόπιτα)
  • 900 ml νερό (για το σιρόπι)
  • 1000 g ζάχαρη (για το σιρόπι)
  • 50 ml λικέρ κίτρο (για το σιρόπι)
  • 1 φλούδα λεμονιού (για το σιρόπι)
  • 1 ξυλάκι κανέλας (για το σιρόπι)
  • 10 αβγά (για την καρυδόπιτα)
  • 200 g παξιμάδια σταρένια (για την καρυδόπιτα)
  • 300 g καρυδόψιχα (για την καρυδόπιτα)
  • 220 g ζάχαρη (για την καρυδόπιτα)
  • 2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη (για την καρυδόπιτα)
  • 1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη (για την καρυδόπιτα)
  • 2 κάψουλες βανιλλίνη (για την καρυδόπιτα)
  • 3 κουτ. γλυκού baking powder (για την καρυδόπιτα)
  • 900 ml νερό (για το σιρόπι)
  • 1000 g ζάχαρη (για το σιρόπι)
  • 50 ml λικέρ κίτρο (για το σιρόπι)
  • 1 φλούδα λεμονιού (για το σιρόπι)
  • 1 ξυλάκι κανέλας (για το σιρόπι)