Μελαχρινή Νάξου
από Funky Cook
Η Food Blogger FUNKY COOK - Εύα Μονοχάρη προτείνει ένα εορταστικό μενού με γεύση Ελλάδας - για επιδόρπιο η "Μελαχρινή Νάξου". Χρόνια πολλά!

Εύκολη
>60'
0/5
Μεσαίο
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 16 μερίδες
- 10 αβγά (για την καρυδόπιτα)
- 200 g παξιμάδια σταρένια (για την καρυδόπιτα)
- 300 g καρυδόψιχα (για την καρυδόπιτα)
- 220 g ζάχαρη (για την καρυδόπιτα)
- 2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη (για την καρυδόπιτα)
- 1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη (για την καρυδόπιτα)
- 2 κάψουλες βανιλλίνη (για την καρυδόπιτα)
- 3 κουτ. γλυκού baking powder (για την καρυδόπιτα)
- 900 ml νερό (για το σιρόπι)
- 1000 g ζάχαρη (για το σιρόπι)
- 50 ml λικέρ κίτρο (για το σιρόπι)
- 1 φλούδα λεμονιού (για το σιρόπι)
- 1 ξυλάκι κανέλας (για το σιρόπι)
- 10 αβγά (για την καρυδόπιτα)
- 200 g παξιμάδια σταρένια (για την καρυδόπιτα)
- 300 g καρυδόψιχα (για την καρυδόπιτα)
- 220 g ζάχαρη (για την καρυδόπιτα)
- 2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη (για την καρυδόπιτα)
- 1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη (για την καρυδόπιτα)
- 2 κάψουλες βανιλλίνη (για την καρυδόπιτα)
- 3 κουτ. γλυκού baking powder (για την καρυδόπιτα)
- 900 ml νερό (για το σιρόπι)
- 1000 g ζάχαρη (για το σιρόπι)
- 50 ml λικέρ κίτρο (για το σιρόπι)
- 1 φλούδα λεμονιού (για το σιρόπι)
- 1 ξυλάκι κανέλας (για το σιρόπι)