Ας μαγειρέψουμε
1 φόρμα 22 x 12 εκ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς τη φόρμα για κέικ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την αμυγδαλόσκονη και το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τη ζάχαρη με τα αυγά, το ελαιόλαδο και το γάλα. Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα αλεύρου και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη. Ρίχνουμε τις φράουλες, ανακατεύουμε να αναμειθούν ομοιόμορφα και αδειάζουμε στη φόρμα. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια το αμύγδαλο φιλέ και την καστανή ζάχαρη. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά. Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.