Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΧοιρινό με πορτοκάλι και πουρέ καρότο
Ab logo
  • Χοιρινό με πορτοκάλι και πουρέ καρότο

Χοιρινό με πορτοκάλι και πουρέ καρότο

από #MadeWithAB

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Χοιρινό με πορτοκάλι και πουρέ καρότο

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 3 πορτοκάλια για το χοιρινό με πορτοκάλι
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα για το χοιρινό με πορτοκάλι
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο για το χοιρινό με πορτοκάλι
  • 2 σκελίδες χοντροκομμένες σκόρδο για το χοιρινό με πορτοκάλι
  • 1000 g χοιρινό κατάλληλο για κατσαρόλα (λαιμός, σπάλα, ελιά, μπούτι) για το χοιρινό με πορτοκάλι
  • αλάτι για τον πουρέ καρότο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι για τον πουρέ καρότο
  • 150 ml ζεστό νερό για τον πουρέ καρότο
  • 1 κ/γ θυμάρι ή εστραγκόν για τον πουρέ καρότο
  • 1 κ/σ ελαιόλαδο για τον πουρέ καρότο
  • 40 g βούτυρο για τον πουρέ καρότο
  • 150 ml γάλα για τον πουρέ καρότο
  • 150 ml κρέμα γάλακτος για τον πουρέ καρότο
  • 1 πορτοκάλι για τον πουρέ καρότο
  • 1000 g καρότα χοντροκομμένα για τον πουρέ καρότο
  • αλάτι για το χοιρινό με πορτοκάλι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι για το χοιρινό με πορτοκάλι
  • 80 ml ελαιόλαδο για το χοιρινό με πορτοκάλι
  • 1 κ/γ θυμάρι για το χοιρινό με πορτοκάλι
  • 1 κ/γ κόκκινο γλυκό πιπέρι για το χοιρινό με πορτοκάλι
  • 1 κ/σ μέλι για το χοιρινό με πορτοκάλι
  • 1 κ/σ μουστάρδα απαλή για το χοιρινό με πορτοκάλι
  • 100 ml κρασί λευκό για το χοιρινό με πορτοκάλι

Ας μαγειρέψουμε

Για το χοιρινό με πορτοκάλι: 1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο το κρέας να ροδίσει από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το πράσο συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 3’. 2. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το θυμάρι και αλατοπίπερο. 3. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό από τα πορτοκάλια, τη μουστάρδα, το μέλι και το ζεστό νερό. 4. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 75’ και να μελώσει η σάλτσα,- αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Για τον πουρέ καρότο: 5. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί, βάζουμε μέσα τα καρότα, περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και το θυμάρι ή το εστραγκόν ψήνουμε στους 180οC μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 60’) 6. Πολτοποιούμε τα ζεστά ψημένα καρότα, τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, αλάτι και πιπέρι. 7. Μόλις ο πουρές πάρει μια βράση αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο
  • Χοιρινό με πορτοκάλι και πουρέ καρότο