Χοιρινό στα κάρβουνα
από Νίκος Μαούνης
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Τσικνοπέμπτη
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 3 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
- Αλάτι
- 1/4 κ.γ. σπόρους γλυκάνισου
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 πορτοκάλια (το χυμό τους)
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο με το πράσινο μέρος του
- 1 μικρό τσίλι
- 5 κορυφές ρίγανη φρέσκια
- 1 κ.σ. δεντρολίβανο
- Πιπέρι χοντροκοπανισμένο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7064489
7125430
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7135652
7087788
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα στο μούλτι και τα χτυπάμε δυνατά μέχρι να πολτοποιηθούν. Περιχύνουμε το κρέας, ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε σε μπολ και στο ψυγείο για, περίπου, 2 ώρες. Όταν θέλουμε να το ψήσουμε, αφαιρούμε την πολλή μαρινάτα πάνω από το κρέας για να μην αρπάξει κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Το χοιρινό το γυρίζουμε τακτικά ώστε να διατηρηθεί ζουμερό όσο γίνεται. Ως λευκό κρέας που είναι δεν ροδίζει πολύ (προσοχή μη σας ξεγελάσει η μαρινάτα). Όταν σταματήσει να βγάζει πολύ λίπος και έχει ροδίσει κάπως, είναι έτοιμο. tip
Για να ψήσετε καλά το κοτόπουλο, προτιμήστε να το βάλετε σε διπλή σχάρα και να το γυρνάτε συνεχώς για να μην σας καεί. Ο λόγος είναι πως με την τσιμπίδα ψησίματος μπορεί να σας διαλυθεί ως πιο ευαίσθητο κρέας από τα άλλα. Tip: Για ένα καλό και ομοιόμορφο ψήσιμο, πιέστε το χοιρινό με τα δάχτυλα για να έχει παντού το ίδιο πάχος. Κατά το ψήσιμο γυρίστε το προσεχτικά πολλές φορές για να μην σας αρπάξει.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Τσικνοπέμπτη
Άλλο
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7064489
7125430
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7135652
7087788
Για δες 4 ακόμη προϊόντα