facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΕλιοπιτάκια σε φύλλο κανταΐφι με σάλτσα από θυμαρίσιο μέλι
Ab logo
  • Ελιοπιτάκια σε φύλλο κανταΐφι με σάλτσα από θυμαρίσιο μέλι
Ελιοπιτάκια σε φύλλο κανταΐφι με σάλτσα από θυμαρίσιο μέλι

Ελιοπιτάκια σε φύλλο κανταΐφι με σάλτσα από θυμαρίσιο μέλι

από AB FOODSTORIES
Μέτρια
>60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

16 μερίδες
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 1/5 κ. γ. καυτερή πάπρικα
  • 1/2 ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • 2/3 φλ. ελιές μαύρες, ψιλοκομμένες, χωρίς το κουκούτσι
  • 1/2 κ. γ. ξύσμα ακέρωτου πορτοκαλιού
  • 300 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 80 γρ. μέλι θυμαρίσιο (Για τη σάλτσα)
  • 40 ml ούζο (Για τη σάλτσα)
  • 1 κ. γ. θυμάρι ξερό (Για τη σάλτσα)
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 1/5 κ. γ. καυτερή πάπρικα
  • 1/2 ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • 2/3 φλ. ελιές μαύρες, ψιλοκομμένες, χωρίς το κουκούτσι
  • 1/2 κ. γ. ξύσμα ακέρωτου πορτοκαλιού
  • 300 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 80 γρ. μέλι θυμαρίσιο (Για τη σάλτσα)
  • 40 ml ούζο (Για τη σάλτσα)
  • 1 κ. γ. θυμάρι ξερό (Για τη σάλτσα)

Ας μαγειρέψουμε

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι, σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά, να μελώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, την πάπρικα, τη ρίγανη, τις ελιές και το ξύσμα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Αφρατεύουμε με τα χέρια μας το φύλλο κανταϊφι και το χωρίζουμε σε 16 μέρη. Απλώνουμε το κάθε ένα, σε λωρίδες περίπου 16 x 4 εκ. και τα γεμίζουμε με 1 κοφτή κουταλιά της σούπας από τη γέμιση. Τυλίγουμε σε ρολάκια, εγκλωβίζοντας τη γέμιση.
Προθερμαίνουμε το φούρνο 180° C  και καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί.
Τακτοποιούμε τα ελιοπιτάκια στο ταψί, τα αλείφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα ραντίζουμε με λίγο νερό (2-3 κ.σ.). Ψήνουμε για 18-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Παράλληλα, βράζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα ελαφρύ σιρόπι.
Σερβίρουμε τα πιτάκια με τη συνοδεία της σάλτσας.

 

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Χορτοφαγική
Καθημερινές συνταγές,Βραδιές με φίλους,Πάρτυ ενηλίκων,Πικ Νικ,Νηστίσιμα,Γιορτή Μητέρας
Σνακ,Μεσημεριανό,Βραδινό
Όλες οι εποχές
Πίτσα/Πίτα

Βάλε στο καλάθι υλικά για 16 μερίδες

  • 7062286
  • Κρεμμύδια Ξερά Στιφάδου
    ~1,5 κιλ
    ~1,15€/kg
    ~€1,73
    7064224
  • Πιπέρι Καγιέν Καυτερό 45 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064459