Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΛινγκουίνι με πέστο βασιλικού
Ab logo
  • Λινγκουίνι με πέστο βασιλικού

Λινγκουίνι με πέστο βασιλικού

από AB FOODSTORIES

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

1'- 30'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Λινγκουίνι με πέστο βασιλικού

Θα χρειαστώ υλικά για 1 μερίδες

1 μερίδες
  • 350 γρ. Linguine
  • 50 γρ. φρέσκος βασιλικός (ζυγίζουμε μόνο τα φύλλα)
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • αλάτι
  • 2 κ.σ τριμμένο πεκορίνο
  • 5 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 6 κ.σ τριμμένη παρμεζάνα ή Grana Padano

Ας μαγειρέψουμε

Βράζουμε τα Linguine Cucina Bella, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε κατά μέρος. Ξεπλένουμε καλά το βασιλικό σε κρύο νερό και τον αφήνουμε να στεγνώσει σε καθαρή πετσέτα. Σε ένα μεγάλο γουδί χτυπάμε πρώτα το σκόρδο με λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσει. Σταδιακά προσθέτουμε το βασιλικό τον οποίο χτυπάμε με το γουδοχέρι με κυκλικές κινήσεις, για να διατηρήσει το νοστιμιά και τη φρεσκάδα του. Οταν αρχίσει να βγάζει τους χυμούς του, προσθέτουμε κατά σειρά το κουκουνάρι, τα τυριά και το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το χτύπημα στο γουδί, μέχρι να φτιάξουμε μια πάστα με σχετικά ομοιογενή υφή. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, τα ρίχνουμε ξανά στην άδεια κατσαρόλα όπου έβρασαν και προσθέτουμε το πέστο βασιλικού. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό,Βραδινό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
  • Λινγκουίνι με πέστο βασιλικού