Πανακότα με σάλτσα φράουλας
από Πηγή ΑΒ Μagazine
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες
- 750 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 100 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. γάλα
- 150 γρ. λευκή σοκολάτα
- 4 φύλλα ζελατίνας
- 60 γρ. ροδόνερο
- 100 γρ. Ζάχαρη (για τη σως)
- 500 γρ. φράουλες πλυμένες και καθαρισμένες (καθαρό βάρος) (για τη σως)
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7078311
7070127
7128101
7069885
Για δες 3 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε την κρέμα, το γάλα και τη ζάχαρη. Το βάζουμε στη φωτιά και μόλις πάρει βράση, κατεβάζουμε και ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνας αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Ρίχνουμε τη λευκή σοκολάτα τεμαχισμένη και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει η κρέμα, ανακατεύοντας, και προσθέτουμε το ροδόνερο. Γεμίζουμε ατομικές φόρμες. Αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Βουτάμε τις φόρμες σε καυτό νερό και ξεφορμάρουμε. Σερβίρουμε με τη Σως φράουλας.
Για τη σως
Πολτοποιούμε τις φράουλες, τις σουρώνουμε και τις βράζουμε μαζί με τη ζάχαρη για 2 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Άλλο
Άνοιξη
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7078311
7070127
7128101
7069885
Για δες 3 ακόμη προϊόντα