Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνRib eye black angus με σάλτσα BBQ -whiskey
Ab logo
  • Rib eye black angus με σάλτσα BBQ -whiskey

Rib eye black angus με σάλτσα BBQ -whiskey

από Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Rib eye black angus με σάλτσα BBQ -whiskey

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 4 rib eye (για το rib eye)
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα με μέλι (για τη σάλτσα BBQ -whiskey)
  • 1 κουταλιά σούπας πάπρικα καπνιστή (για τη σάλτσα BBQ -whiskey)
  • 1 κουταλιά σούπας ξίδι (για τη σάλτσα BBQ -whiskey)
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι (για τη σάλτσα BBQ -whiskey)
  • 3 κουταλιές σούπας πελτές ντομάτας (για τη σάλτσα BBQ -whiskey)
  • 1/4 φλιτζάνι whiskey (για τη σάλτσα BBQ -whiskey)
  • 1 κουταλιά γλυκού αποξηραμένο σκόρδο (για τη σάλτσα BBQ -whiskey)
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τη σάλτσα BBQ -whiskey)
  • 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (για τη σάλτσα BBQ -whiskey)
  • Αλάτι με βότανα (για το rib eye)
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για το rib eye)
  • 1 κουταλιά σούπας πιπέρι (για τη σάλτσα BBQ -whiskey)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Μουστάρδα Απαλή Σε πλαστική Φιάλη Top Down 480 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7068212
  • Πάπρικα Γλυκιά Σκόνη 45g
    45 γρ
    26,89 Ε/ κιλ
    €1,21
    7064458
  • Μέλι Θυμαρίσιο 400g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7135652
  • 7071036
  • Ας μαγειρέψουμε

    Αφήνουμε τα rib eye σε θερμοκρασία δωματίου για 15-20. Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ετοιμάζουμε το BBQ και ψήνουμε την κάθε πλευρά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 6-7', για μέτριο ψήσιμο. Γυρίζουμε το κρέας μόνο 1 με 2 φορές για να μη χάσουμε τους χυμούς του. Μετά το ψήσιμο, αφήνουμε το κρέας σκεπασμένο για 3-4' για να ανακτήσει τα υγρά του. Για τη σάλτσα: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα με μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5' και αφού το αποσύρουμε από τη φωτιά, το περιχύνουμε με whiskey. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ, ώστε να μείνουν μόνο τα αρώματα του. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 6-8' μέχρι να πυκνώσει. Τέλος αλατίζουμε κατά βούληση και την αφήνουμε να κρυώσει.
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Μεσημεριανό
    Όλες οι εποχές
    Κυρίως πιάτο
    • Rib eye black angus με σάλτσα BBQ -whiskey

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Μουστάρδα Απαλή Σε πλαστική Φιάλη Top Down 480 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7068212
  • Πάπρικα Γλυκιά Σκόνη 45g
    45 γρ
    26,89 Ε/ κιλ
    €1,21
    7064458
  • Μέλι Θυμαρίσιο 400g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7135652
  • 7071036