Ριζότο με θαλασσινά και παρμεζάνα ΑΒ
από AB FOODSTORIES

Μέτρια
>60'
0/5
Μεσαίο
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 4 μερίδες
- 350 γρ. ρύζι καρολίνα ή αρμπόριο (Για το ριζότο)
- 120 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη (Για το ριζότο)
- 1,3 λίτρα ζεστός ζωμός ή ζεστό νερό (το ζουμί από τις γαρίδες μαζί με νερό) (Για το ριζότο)
- 1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος (Για το ριζότο)
- ξύσμα από 1 λεμόνι (Για το ριζότο)
- 70 ml ελαιόλαδο ή βούτυρο (Για το ριζότο)
- αλάτι (Για το ριζότο)
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο (Για το ριζότο)
- 1/2 κιλό μύδια με κέλυφος (καθαρισμένα) (Για τα θαλασσινά)
- 1/2 κιλό γαρίδες μέτριες (φρέσκες ή κατεψυγμένες, χωρίς τα κελύφη τους) (Για τα θαλασσινά)
- 200 ml ούζο (Για τα θαλασσινά)
- 2 κλωναράκια βασιλικός (Για τα θαλασσινά)
- 350 γρ. ρύζι καρολίνα ή αρμπόριο (Για το ριζότο)
- 120 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη (Για το ριζότο)
- 1,3 λίτρα ζεστός ζωμός ή ζεστό νερό (το ζουμί από τις γαρίδες μαζί με νερό) (Για το ριζότο)
- 1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος (Για το ριζότο)
- ξύσμα από 1 λεμόνι (Για το ριζότο)
- 70 ml ελαιόλαδο ή βούτυρο (Για το ριζότο)
- αλάτι (Για το ριζότο)
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο (Για το ριζότο)
- 1/2 κιλό μύδια με κέλυφος (καθαρισμένα) (Για τα θαλασσινά)
- 1/2 κιλό γαρίδες μέτριες (φρέσκες ή κατεψυγμένες, χωρίς τα κελύφη τους) (Για τα θαλασσινά)
- 200 ml ούζο (Για τα θαλασσινά)
- 2 κλωναράκια βασιλικός (Για τα θαλασσινά)