Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΣουβλάκια γαρίδας με ελαιόλαδο και λάιμ
Ab logo
  • Σουβλάκια γαρίδας με ελαιόλαδο και λάιμ

Σουβλάκια γαρίδας με ελαιόλαδο και λάιμ

από #MadeWithAB
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ

Δυσκολία

Δύσκολη

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Βραδιές με φίλους
Κυρίως πιάτο
Σουβλάκια γαρίδας με ελαιόλαδο και λάιμ

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 16 γαρίδες Νο 3, καθαρισμένες από κελύφη, κεφάλια και «εντεράκι»
  • 45 ml χυμός λάιμ
  • 1 κ. γ. ξύσμα λάιμ (αν είναι ακέρωτο)
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 80 g σάλτσα τσίλι, γλυκοκαυτερή ΑΒ
  • 15 ml σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση Kikkoman
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελάχιστο αλάτι

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Λάιμ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062946
  • Λάιμ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062946
  • Ας μαγειρέψουμε

    • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας-μαρινάδας. Αφήνουμε τη μισή κατά μέρος και στην υπόλοιπη προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε για να καλυφθούν καλά. Τις μαρινάρουμε για 30 λεπτά. • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στην πιο υψηλή θερμοκρασία που διαθέτει (220°-250° C). • Περνάμε τις γαρίδες ανά μία ή ανά δύο σε ξύλινα σουβλάκια (αν τις περάσουμε ανά δύο, τις τοποθετούμε τη μία «κουμπωμένη» στην άλλη, όπως είναι λυγισμένες, σαν να φτιάχνουμε το σύμβολο του γιν-γιανγκ). Τις αλατοπιπερώνουμε. • Απλώνουμε τα σουβλάκια γαρίδας σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 1½-2 λεπτά από κάθε πλευρά (αν βάλουμε μία γαρίδα σε κάθε σουβλάκι) και 2-2½ λεπτά, αν βάλουμε δύο γαρίδες. • Τα σερβίρουμε σε πιατέλα και συνοδεύουμε με την υπόλοιπη σάλτσα, μέσα σε μπολάκι.
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική
    Κλασική
    Βραδιές με φίλους
    Βραδινό
    Όλες οι εποχές
    Κυρίως πιάτο
    • Σουβλάκια γαρίδας με ελαιόλαδο και λάιμ

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Λάιμ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062946
  • Λάιμ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062946