Σουβλάκια γαρίδας με ελαιόλαδο και λάιμ
από #MadeWithAB
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ
Δυσκολία
ΔύσκοληΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Βραδιές με φίλους
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 16 γαρίδες Νο 3, καθαρισμένες από κελύφη, κεφάλια και «εντεράκι»
- 45 ml χυμός λάιμ
- 1 κ. γ. ξύσμα λάιμ (αν είναι ακέρωτο)
- 60 ml ελαιόλαδο
- 80 g σάλτσα τσίλι, γλυκοκαυτερή ΑΒ
- 15 ml σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση Kikkoman
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελάχιστο αλάτι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7062512
7062286
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας-μαρινάδας. Αφήνουμε τη μισή κατά μέρος και στην υπόλοιπη προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε για να καλυφθούν καλά. Τις μαρινάρουμε για 30 λεπτά.
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στην πιο υψηλή θερμοκρασία που διαθέτει (220°-250° C).
• Περνάμε τις γαρίδες ανά μία ή ανά δύο σε ξύλινα σουβλάκια (αν τις περάσουμε ανά δύο, τις τοποθετούμε τη μία «κουμπωμένη» στην άλλη, όπως είναι λυγισμένες, σαν να φτιάχνουμε το σύμβολο του γιν-γιανγκ). Τις αλατοπιπερώνουμε.
• Απλώνουμε τα σουβλάκια γαρίδας σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 1½-2 λεπτά από κάθε πλευρά (αν βάλουμε μία γαρίδα σε κάθε σουβλάκι) και 2-2½ λεπτά, αν βάλουμε δύο γαρίδες.
• Τα σερβίρουμε σε πιατέλα και συνοδεύουμε με την υπόλοιπη σάλτσα, μέσα σε μπολάκι.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Βραδιές με φίλους
Βραδινό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7062512
7062286
Για δες 4 ακόμη προϊόντα