Ας μαγειρέψουμε
• Σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε τον κιμά σόγιας ή τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά, τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και τα βότανα. Μαγειρεύουμε μέχρι να βράσει και να δέσει η σάλτσα μας, για περίπου 30 λεπτά.
• Εν τω μεταξύ, κόβουμε τα καπάκια από τις πιπεριές και προσεκτικά, με μαχαιράκι, χαράσσουμε τα χαρακτηριστικά πρόσωπα Halloween. Φυλάμε τα καπάκια με το κοτσανάκι τους, για διακόσμηση.
• Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις πιπεριές με τη σάλτσα μας, πασπαλίζουμε (προαιρετικά) με λίγη vegan παρμεζάνα και σκεπάζουμε (προαιρετικά) με τα καπάκια. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
• Ψήνουμε στους 220°C για 35 λεπτά.
• Αφήνουμε να κρυώσει 5-10 λεπτά και μετά απολαμβάνουμε.