Ab logo
  • Τραχανότο με καβουρμά

Τραχανότο με καβουρμά

από AB FOODSTORIES

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Υψηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Τραχανότο με καβουρμά

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 70 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καβουρδισμένα ελαφρά και ψιλοκομμένα
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 400 γρ. καβουρμά
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 500 γρ. τραχανά γλυκό σταρένιο Λήμνου, ΑΒ κοντά στην ελληνική γη
  • 10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο + έξτρα 50 γρ. για το σοτάρισμα
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΦΥΣΤΙΚΙ ΨΙΧΑ ΩΜΗ 240 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7103805
  • ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΧΟΝΔΡΟ ΣΕ ΜΥΛΟ 45 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064442
  • Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
    400 γρ
    1,15 Ε/ κιλ
    €0,46
    7136110
  • Γραβιέρα Κρήτης Τρύπας 300g
    300 γρ
    17,27 Ε/ κιλ
    €5,18
    7287024
  • Ας μαγειρέψουμε

    - Ζεσταίνουμε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα.
    - Σε μια ψηλή και στενή κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για μερικά λεπτά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα και να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα ακόμα.
    - Προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα. Όταν τραβήξει την υγρασία του κρεμμυδιού, σβήνουμε με το κρασί.
    - Όταν εξατμιστεί το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό ενώ συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 15 λεπτά, μέχρι ο τραχανάς να μαλακώσει αρκετά.
    - Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε τα 50 γρ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον καβουρμά μέχρι να πάρει χρώμα.
    - Όταν βράσει το τραχανότο, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον καβουρμά. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το φρέσκο κρεμμυ-δάκι, τη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
    - Αλατοπιπερώνουμε αν χρειαστεί, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με τα φιστίκια.

    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Νέα Ελληνική
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Μεσημεριανό
    Όλες οι εποχές
    Κυρίως πιάτο
    • Τραχανότο με καβουρμά

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΦΥΣΤΙΚΙ ΨΙΧΑ ΩΜΗ 240 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7103805
  • ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΧΟΝΔΡΟ ΣΕ ΜΥΛΟ 45 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064442
  • Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
    400 γρ
    1,15 Ε/ κιλ
    €0,46
    7136110
  • Γραβιέρα Κρήτης Τρύπας 300g
    300 γρ
    17,27 Ε/ κιλ
    €5,18
    7287024