Τραχανότο με καβουρμά
από AB FOODSTORIES

Μέτρια
31'- 60'
0/5
Υψηλό
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 6 μερίδες
- 70 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καβουρδισμένα ελαφρά και ψιλοκομμένα
- πιπέρι
- αλάτι
- 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- 400 γρ. καβουρμά
- 100 ml λευκό κρασί
- 500 γρ. τραχανά γλυκό σταρένιο Λήμνου, ΑΒ κοντά στην ελληνική γη
- 10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο + έξτρα 50 γρ. για το σοτάρισμα
- 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
- 70 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καβουρδισμένα ελαφρά και ψιλοκομμένα
- πιπέρι
- αλάτι
- 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- 400 γρ. καβουρμά
- 100 ml λευκό κρασί
- 500 γρ. τραχανά γλυκό σταρένιο Λήμνου, ΑΒ κοντά στην ελληνική γη
- 10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο + έξτρα 50 γρ. για το σοτάρισμα
- 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου